Začala sa kampaň k jesenným voľbám. Koľko môžu strany minúť?

NETKY.SK • 10 Jún 2022, 10:17 • 2 min
Začala sa kampaň k jesenným voľbám. Koľko môžu strany minúť?

BRATISLAVA - Oficiálna volebná kampaň do spojených volieb sa začala dnes. V Zbierke zákonov totiž uverejnili rozhodnutie o vyhlásení volieb do orgánov samosprávy obcí a do orgánov samosprávnych krajov.

slovakia

left justify in out

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) ich vyhlásil na 29. októbra. Volebná kampaň sa končí 48 hodín predo dňom konania volieb.

 

img

 

Politická strana môže na volebnú kampaň do jesenných komunálnych a krajských volieb minúť najviac 1,5 milióna eur. Finančné limity kandidátov sú určené funkciou, o ktorú sa uchádzajú. Pohybujú sa v tisícoch eur.

 

Prečítajte si tiež: Postoj SaS prinesie nový problém, upozornil Juraj Hrabko

 

Volebné obvody pre voľby poslancov obecných a krajských zastupiteľstiev, ako aj počet poslancov zastupiteľstiev v nich treba podľa rozhodnutia určiť do 20. júla. Do tohto dátumu treba tiež určiť sídla obvodných volebných komisií.

 

img

 

Utvoriť volebné okrsky a určiť volebné miestnosti treba do 10. augusta 2022. Lehota na utvorenie miestnych volebných komisií a volebných komisií samosprávnych krajov je do 30. augusta. Okresné, obvodné a okrskové volebné komisie treba utvoriť do 22. septembra.

 

K téme: Boris Kollár oznámil dátum jesenných volieb

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies