Slováci sa s turnajom rozlúčili po štvrťfinálovej prehre s Kanadou

NETKY.SK • 3 Január 2020, 08:08 • 2 min
Slováci sa s turnajom rozlúčili po štvrťfinálovej prehre s Kanadou

ČESKÁ REPUBLIKA - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov napriek všetkej snahe podľahla favorizovanému výberu Kanady na majstrovstvách sveta juniorov v Česku 1:6.

slovakia

left justify in out

Bilancia našich 

Zverenci trénera Róberta Petrovického na turnaji absolvovali spolu päť stretnutí s bilanciou 1 víťazstvo a 4 prehry, v celkovom hodnotení obsadili ôsmu priečku. Pozitívom účinkovania Slovákov na podujatí je skutočnosť, že sa opäť prebojovali do štvrťfinále. Naposledy sme v tejto vekovej kategórii bojovali o záchranu ešte v sezóne 2012/2013.

 

 

Tvrdá hra Kanady
Hneď na zápasu okúsil náš výber tvrdú hru Kanaďanov. V rozmedzí pár sekúnd sme inkasovali 2 tvrdé hity. Druhý bol posúdený ako faul kanadského útočníka Nolana Foota, ktorý za napadnutie hlavy a krku Kováčika dostal trest na päť minút plus do konca zápasu.

 

 

Nevyužitá presilovka

Slováci mali počas dlhej presilovky šancu na prvý gól, ale brankár Joel Hofer si udržal čisté konto. Jediný úspešný zásah prvej tretiny dosiahol v 7. min Barrett Hayton, ktorý úplne voľný presne zakončil pred brankárom Hlavajom. Kanaďania mali v prvej dvadsadsaťminútovke viac z hry, no ďalšie góly pridali až v druhej časti.

 

img

 

Druhá tretina rozhodla

Po tom, ako Kanada upravila skóre už na hrozivých 6:0, Hlavaja v slovenskej bránke nahradil Samuel Vyletelka. Slovenský výber sa gólu dočkal v 47. min, keď Kristián Kováčik vysunul Olivera Okuliara a ten strelou z ľavého kruhu prestrelil Hofera. Záver stretnutia poznačila šarvátka, výsledkom ktorej boli po dvaja vylúčení hráči na oboch stranách na štyri minúty.

 


Majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov v Česku:

štvrťfinále
Kanada - Slovensko 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Góly: 7. Hayton (Lafreniere, Cozens), 22. McMichael (Veleno), 24. Bernard-Docker (Drysdale, Cozens), 30. Foudy (Dellandrea, Drysdale), 31. Lafreniere (Addison, Hayton), 41. Hayton - 47. Okuliar (Kováčik)
Vylúčení: 6:11 na 2 min, navyše: 1. N. Foote 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku - 53. Vitáloš 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: MacFarlane (USA), Tscherrig (Švaj.) - Merten (Nem.), Obwegeser (Švaj.)

Zostavy:
Kanada: Hofer - Byram, Bernard-Docker, Smith, McIsaac, Addison, Bahl, Drysdale, Mercer - Lafreniere, Hayton, Foote - Foudy, Veleno, Cozens - McMichael, Dellandrea, Dudas - Byfield, Thomas, Lavoie
Slovensko: Hlavaj (41. Vyletelka) - Vitaloš, Stacha, Mudrák, Kňažko, Dlugoš, Bučko, Česánek, Turan - Faško-Rudáš, Kováčik, Okuliar - Čajkovič, M. Minárik, Džugan - Jendek, Paulíny, Tkáč - Mrázik, J. Minárik, Ďurina
 

Semifinálové dvojice

Do štvrťfinále sa prebojovali ešte Rusi, ktorí porazili Švajčiarov 3:1. Domáce Česko nestačilo na Švédov a nedokázalo mu streliť ani gól, zato inkasovalo 5. Najvyrovnanejšie stretnutie sa odohralo medzi USA a Fínmi, kde o zápase rozhodol jediný gól na úkor Američanov. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies