Za zhabanie ruského majetku príde odveta!

NETKY.SK • 29 Jún 2022, 18:11 • 2 min
Za zhabanie ruského majetku príde odveta!

MOSKVA – Rusko v stredu naznačilo, že ak západné krajiny zhabú jeho zahraničné aktíva vrátane devízových rezerv ruskej centrálnej banky v hodnote 300 miliárd dolárov, mohlo by v rámci odvety skonfiškovať západné aktíva a podniky v Rusku.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom TASR, ktorá čerpala zo správy agentúry Reuters. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová na stredajšom tlačovom brífingu varovala, že Rusko bude prípadné zmrazenie svojich aktív v zahraničí považovať za „nezákonný a nepriateľský útok, čo ho bude oprávňovať podniknúť odvetné kroky na ochranu svojich záujmov“.
 

img

     

„Nemali by sme zabudnúť na zahraničné aktíva západných krajín, podniky a občanov na území našej krajiny,“ povedala v tejto súvislosti Zacharovová. Šéf diplomacie EÚ Josep Borrell, ale aj ďalší západní politici už navrhli zhabanie ruských aktív v zahraničí a ich použitie na povojnovú obnovu Ukrajiny.

 

 

Možno vás zaujme: Zastavenie dodávok ruského plynu by najviac zasiahlo Slovensko, Česko a Maďarsko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona