V. Rusková bude dnes vypovedať vo veci falšovania zmeniek

NETKY.SK • 17 Október 2019, 09:42 • 2 min
V. Rusková bude dnes vypovedať vo veci falšovania zmeniek

BRATISLAVA - v dnešných hodinách pokračuje pojednávanie vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu vypovedá exmanželka obžalovaného Pavla R. Viera Rusková. Priamy obžalovaný z tohto skutku, Marian K., sa na pojednávanie nedostavil.

slovakia

left justify in out

Obhajoba tvrdí, že Viera Rusková by mala na základe svojich nedávnych aktivít na soc. sieti dosvedčiť pravosť podpisu zmeniek z roku 2000.

 

Na dnešné pojednávanie je predvolaný ako svedok aj Jozef D., ktorý je obvinený v kauze Technopol Servis. Rovnako niekdajší majiteľ produkčného domu Forza a súčasný prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

 

img

 

Na pojednávacích dňoch v septembri vypovedali ako svedkovia bývalá riaditeľka televízie Zuzana Ťapáková, súčasný riaditeľ Markízy Matthias Settele, ale aj exsiskár a bývalý novinár Peter Tóth. Po jeho neverejnej svedeckej výpovedi uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta, že "sila dôkazov voči obžalovaným sa posilnila na 150 %".

 

img

 

Obžalovaní Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Marian K. je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a obžalovaný v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies