V Británii zatýkajú futbalových fanúšikov za rasistické útoky na hráčov! Za profil na Facebooku sa neschováte, odkázal šéf polície!

NETKY.SK • 5 August 2021, 08:13 • 2 min
V Británii zatýkajú futbalových fanúšikov za rasistické útoky na hráčov! Za profil na Facebooku sa neschováte, odkázal šéf polície!

LONDÝN – Rozsiahle vyšetrovanie rasistických prejavov na sociálnych sieťach namierené voči anglickým futbalistom po prehratom finále Majstrovstiev Európy (ME) prinieslo prvé výsledky. Za mrežami skončilo 11 fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Jedenásť ľudí skončilo pre rasistické urážky v putách. Počas ME sa niektorí pseudofanúšikovia nezdržali a na sociálnych sieťach takýmto spôsobom dehonestovali futbalistov anglickej reprezentácie. Informovala o tom britská polícia. 

 

Terčom rasistických útokov na sociálnych sieťach sa stali hráči tmavej pleti Marcus Rashford, Jadon SanchoBukayo Saka, ktorým sa v rozhodujúcom finálovom zápase nepodarilo premeniť penalty a majstrom Európy sa stal tím Talianska. 

 

img

 

Polícia oznámila, že 207 príspevkov zdieľaných na Facebooku vyhodnotila ako trestný čin. Pochádzali z 34 účtov v Británii a 123 zo zahraničia. Za mrežami sa tak zatiaľ ocitlo 11 majiteľov účtov, pričom prípady spoza hraníc odovzdala miestnym úradom

 

img

 

„Ľudia sa mylne domnievajú, že sa môžu schovať za profil na sociálnych sieťach a zverejňovať takéto odporné komentáre. Máme vyšetrovateľov, ktorí vyhľadávajú nenávistné komentáre v súvislosti so zápasom a pokiaľ sa dopustili trestného činu, ich autori budú zatknutí,“ povedal policajný dôstojník Mark Roberts. 

 

Keďže vyšetrovanie v súvislosti s finále ME stále pokračuje, nie je vylúčené, že budú padať ďalšie trestné oznámenia a zatýkanie

 

Mohlo by vás zaujímať: EURO 2020: Po finále zostali Anglicku oči pre plač. Zvíťazilo Taliansko!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies