LM: Legenda Bayernu Matthäus Bavorom verí, tvrdí, že Bayern postúpi na úkor Liverpoolu

NETKY.SK • 13 Marec 2019, 08:30 • 2 min
LM: Legenda Bayernu Matthäus Bavorom verí, tvrdí, že Bayern postúpi na úkor Liverpoolu

MNÍCHOV/BARCELONA - Osemfinálový program futbalovej Ligy majstrov 2018/2019 uzavrú v stredu posledné dva odvetné zápasy. Nemecký šampión Bayern Mníchov privíta anglického finalistu uplynulého ročníka FC Liverpool, v druhom dueli stredajšieho večera nastúpi španielske mužstvo FC Barcelona proti francúzskemu tímu Olympique Lyon. Obidve stretnutia majú úvodný výkop o 21.00 h SEČ.

slovakia

left justify in out

Bayern a Liverpool sa pred touto konfrontáciou na kontinentálnej pohárovej scéne ostatný raz stretli ešte v roku 2001 - v dueli Európskeho superpohára zvíťazilo anglické mužstvo 3:2. Dovedna, vrátane úvodného osemfinálového duelu LM 2018/2019 na Anfielde (0:0), hrali tieto tímy súťažne proti sebe v šiestich stretnutiach, až štyri sa skončili nerozhodne.

Liverpoolskí "The Reds" prenikli medzi šestnástku najlepších napriek tomu, že v základnej časti na ihriskách súperov nezískali ani bod. "Čaká nás vzrušujúca odveta. Bayern hral na našom štadióne veľmi dobre, najmä v zadných radoch, a mal pred nami rešpekt. Mníchovčania v nedávnom období trochu zmenili herný štýl. Bude to veľký boj. Myslím si, že domáci na nás budú chcieť od začiatku vybehnúť," vyhlásil podľa webu soccerway.com stopér "LFC" Virgil van Dijk.

Mužstvo trénera Nika Kovača od februárového stretnutia v Liverpoole víťazne zvládlo všetky tri bundesligové zápasy s impozantným skóre 12:1. Legenda "Die Roten" Lothar Matthäus sa domnieva, že chorvátsky kouč, ktorý pred sezónou prišiel z lavičky Eintrachtu Frankfurt, prebudil hráčov Bayernu a tí môžu smelo pomýšľať na prienik medzi osmičku najlepších.

 

"Pri pohľade na hru Bayernu v ostatných zápasoch som presvedčený, že postúpi do štvrťfinále LM. Samozrejme, remíza 0:0 z Liverpoolu je trochu nebezpečný výsledok, ale Bayern bude tentoraz hrať doma. Tréner Niko Kovač prekonal slabšie obdobie a momentálne má mužstvo pod kontrolou," skonštatoval 57-ročný majster sveta (1990) aj Európy (1980) Matthäus.

Proti Bayernu bude stáť nemecký tréner na liverpoolskej lavičke Jürgen Klopp. Pre niekdajšieho lodivoda Borussie Dortmund a Mainzu to bude 31. duel proti Bayernu - z doterajších 30 má bilanciu 9 víťazstiev, 5 remíz a 16 prehier vrátane tej vo finále LM 2012/2013 v londýnskom Wembley, keď bol ešte v službách BVB. Pre mníchovských "Die Roten" bolo osemfinále konečnou stanicou ostatný raz ešte v edícii 2010/2011, keď neprešli cez vtedajšieho šampióna "starého kontinentu" Inter Miláno (1:0 vonku, 2:3 doma, pozn.).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies