REPORTÁŽ: Haščák tvrdí, že Marian K. v Threeme o Kuciakovi nepísal

NETKY.SK • 20 Január 2020, 16:43 • 2 min
REPORTÁŽ: Haščák tvrdí, že Marian K. v Threeme o Kuciakovi nepísal

PEZINOK - Pokiaľ sa obžalovaný Marian K. v diskusiách s Jaroslavom Haščákom sťažoval na prácu médií, týkalo sa to len tých, ktoré vlastní skupina Penta.

slovakia

left justify in out

 

Haščák sa pred súdom vyjadril, že pozná Mariana K. približne od roku 1998, intenzívnejšie však komunikovali až od roku 2010. Vtedy sa Marian K. stal klientom Privatbanky, ktorá patrí Pente a takisto sa stal veriteľom jednej zo spoločností z portfólia Penta Funding.

 

img

 

Aktuality.sk nepatria pod Pentu
Marian K. sa podľa Haščáka pýtal na niektoré články, ktoré o ňom publikovali napríklad týždenníky Plus 7 dní alebo Trend, menované médiá spadajú pod Pentu. Keďže portál Aktuality.sk, pre ktorý písal Kuciak, do portfólia Penty nepatril, podľa Haščáka sa o článkoch tohto média a teda aj o článkoch Jána Kuciaka spolu nebavili. O prípade sledovania novinárov sa podľa vlastných slov dozvedel až po vražde z médií.

 

img

 

Jeden vyšetrovateľ na dve kauzy
Pokiaľ ide o medializovanú správu ktorú mu odoslal Marian K., Haščák zdôraznil, že sa týkala vyšetrovateľa kauzy Gorila Lukáša Kyselicu. Ten podľa Haščáka zároveň vyšetroval prípad údajnej objednávky vraždy Silvie Volzovej, kde je momentálne obžalovaný exriaditeľ TV Markíza Pavol R. Haščákovi podľa vlastných slov prišlo zvláštne, že jeden vyšetrovateľ sa zaoberá ekonomickou aj násilnou trestnou činnosťou, pričom sa následne dozvedel, že na výsluchoch v prípade objednávky vraždy kládli Pavlovi R. otázky na kauzu Gorila.

 

img

 

Komunikácia
Na otázku predsedníčky senátu, či by Haščák súhlasil so zverejnením jeho komunikácie s Marianom K. odpovedal, že by si ju najskôr musel prečítať. Potrebuje zistiť, či sa tam nenachádzajú veci zasahujúce do jeho súkromia. Súd má dnes na ešte na programe výsluch štyroch ďalších svedkov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies