Výstavba električkovej trate v Petržalke dostala zelenú

NETKY.SK • 10 Máj 2019, 12:59 • 2 min
Výstavba električkovej trate v Petržalke dostala zelenú

BRATISLAVA - Keďže Okresný úrad v Bratislave zamietol tento týždeň všetky pripomienky účastníkov stavebného konania, výstavbe novej električkovej trate v bratislavskej mestskej časti Petržalka už nič nebráni. Projekt II. etapy sa musí spraviť do roku 2023, keďže dovtedy trvá obdobie pre financovanie projektov od EÚ.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie na výstavbu trate padlo 12. novembra 2018. Viacerí účastníci stavebného konania však vzniesli voči tejto výstavbe odvolania. Jednalo sa najmä o majiteľov, ktorí vlastnia pozemky blízko miesta, kde vyrastie nová električková trať. 

 

Úrad námietky následne prešetril a zamietol. "Viaceré subjekty v Petržalke podali podľa nich závažne námietky, ktoré by posunuli výstavbu, resp. kolaudáciu električky na taký dátum, že by bolo ohrozené čerpanie eurofondov," vyjadril sa člen komisie územného plánu, výstavby a dopravy v petržalskom zastupiteľstve Oliver Kríž. 

 

img


Predĺženie električkovej trate až po Janíkov dvor vo veľkej miere odbremení súčasnú dopravu v najväčšej mestskej časti Petržalka. Nová električková trať bude dlhá 3,8 km a bude mať sedem zastávok v úseku od Rusovskej cesty po Janíkov dvor cez centrálnu petržalskú os. Súbežne je v pláne v rámci projektu aj vybudovanie cyklotrasy, cesty aj chodníkov smerom k zastávkam.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies