Pikošky o Bohu, ktoré ste si možno doteraz neuvedomili

NETKY.SK • 23 November 2021, 8:3 • 2 min
Pikošky o Bohu, ktoré ste si možno doteraz neuvedomili

Je čudné snažiť sa vystihnúť Boha jediným článkom, to si uvedomujem viac ako dobre. Veď ani celý existujúci slovník, ani najväčšia fantázia (väčšia než mala Anna zo Zeleného domu), a ani najhlbšia schopnosť pozorovania neobsiahnu, kým On je.

slovakia

left justify in out

Možno je to dokonca trúfalé, koniec-koncov som človek, Jeho výtvor, ktorému sa rozhodol podarovať dych v pľúcach a tlčúce srdce, čo zabezpečia, že prach ožije v pohybujúcu sa a cítiacu bytosť. Ale aj tak, je fascinujúce o Ňom premýšľať, je to predsa Boh.

 

img


Krásny
Boh je najstarší spomedzi všetkých. Áno, svedčí o tom skutočnosť, že existencia nemá začiatok, ba nemá ani koniec. Jeho staroba však prebieha inak ako ľudská, on neskláňa hlavu pre boľavú chrbticu a ani chôdza sa mu nespomaľuje pre čoraz slabšie končatiny. Je pozoruhodne krásny, čo sa v súvislosti s Ním málokedy zdôrazňuje. Snáď sa teda nenahnevá, keď si dovolím napísať, že je úchvatne nádherný, a to tak, že by Ho ani najtalentovanejší umelec so štetcom na dlani nedokázal presne namaľovať.

 

Prečítajte si tiež: Aké hashtagy by asi vytvorili ľudia žijúci v dávnej minulosti?

 

Poriadkumilovný
Boh má rád čistotu alebo jednoducho vyjadrené, je poriadkumilovný. Usudzujem to na základe Jeho stvoriteľského zámeru, každučkej veci ponechal istú podobu, vsadil ju na miesto a vymyslel zámer, pre ktorý sa vôbec zrodila. A to ani nevravím o srdci, v ktorom si obzvlášť potrpí na očisťovanie, je najväčší odborník a nijako Ho nepodcením, ak zaznamenám, že čo sa upratovania týka, nemá skutočne nijakú konkurenciu. Ale napokon tú nemá v ničom, nikto Mu nie je rovný.

 

img

 

Pracovitý
Boh je veľmi pracovitý, nezaháľa a nemôže sa udiať, že by si pre nepekný incident zmyslel, že nechá záležitosti plynúť, ľahne si a vychutná zopár správnych seriálových či filmových tipov. Ako by to predsa vyzeralo, ak by sa rozhodol pre väčší oddych, keď v Jeho objatí sa kolíše celý vesmír? Pravdaže, Boh pamätá i na potrebu odpočinku a odporučil to i človeku, avšak po väčšinu týždňa usilovne koná tak, aby sa svet celkom nezbláznil. Zažíva i zrady, pozná sklamania, ale vždy pokračuje vo svojom dokonalom a jedinečnom diele.

 

Má rád hudbu
Boh obľubuje piesne, čo sa dá vytušiť i podľa akéhosi všeobecného vnímania neba. Pokiaľ by ste sa odvážili viacerých spýtať, ako si predstavujú nebeské fungovannie, najčastejšia odpoveď by zrejme bola, že anjelský chór si nôti neopakovateľné slová a celučičké nebo dýcha hudbou. Myslím si, že Boh si potrpí na kvalitu, a teda vie rozpoznať, ktorá pieseň je ako spievaná, či melódiu vykrajujú len pery, alebo sa pripojila i duša.

 

img

 


Príbehy
Boh miluje príbehy, stačí si uvedomiť, ako je vytvorená Biblia. Príbeh za príbehom, osud za osudom, svedectvo po svedectve. Keď navyše Zem navštívil Boží syn, spasiteľ Ježiš, rád a pomerne často vyrozprával podobenstvá, majstrovsky utváral zápletky, vykreslil postavy a vsunul i ponaučenie.  A to ani nespomínam ľudský život, ktorý preplietol ako vrkoč utkaný z lások, snov i pádov.

 

Možno vás zaujme: Táto šestnásťročná dievčina povedala niečo, čo vháňa slzy do očí!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona