VIDEO: Stovky ľudí uviazli v nákupnom centre v Hongkongu!

NETKY.SK • 15 December 2021, 10:30 • 2 min
VIDEO: Stovky ľudí uviazli v nákupnom centre v Hongkongu!

HONGKONG - Viac ako 300 ľudí uviazlo v stredu na streche hongkonského nákupného centra po tom, ako tam vypukol rozsiahly požiar.

slovakia

left justify in out

Požiar vypukol v budove nákupného centra World Trade Centre, zrejme v miestnosti, v ktorej sa nachádza elektrická rozvodňa. Prvé hlásenia o požiari dostali úrady o 12:37 miestneho času.

 

img

 

Kritickosť požiaru v Hongkongu merajú na stupnici od jedna do päť, pričom päť predstavuje najzávažnejšiu situáciu. Požiar v nákupnom centre bol ohodnotený na tretí stupeň.

 

Podľa polície sa v nemocnici v súčasnosti nachádza staršia žena, ktorá sa počas požiaru nadýchala dymu a nie je celkom pri vedomí. Dymu sa okrem toho nadýchalo ešte ďalších sedem ľudí.

 

Podľa hovorcu hongkonskej polície dostali úrady viacero hlásení o hustom dyme na schodisku v zadnej časti nákupného centra. Hovorca tiež uviedol, že podľa počiatočných informácií viac ako 100 ľudí po vypuknutí požiaru evakuovali na piate poschodie budovy, na ktorom sa nachádzajú vonkajšie priestory. Desiatky ľudí sú však podľa neho stále v reštauračných priestoroch.

 

 

Okolo 13:30 miestneho času svedkovia videli hasičov, ako sa s pomocou výsuvného rebríka snažia vyslobodiť z nižšieho poschodia budovy uviaznutých ľudí. Neskôr vyslobodzovali pomocou tohto rebríka aj ľudí, ktorí sa nachádzali na terase budovy na piatom poschodí. Do 14:00 sa z budovy podarilo evakuovať približne 160 osôb.

 

Podľa polície vyšetrovanie zatiaľ naznačuje, že požiar vypukol na jednom z nižších poschodí budovy v miestnosti s elektrickými poistkami. Následne sa požiar rozšíril na lešenie, ktoré obklopuje časť budovy.

 

img

 

Nákupné centrum je totiž v rekonštrukcii. Väčšina obchodov je preto uzavretá a v nákupnom centre fungujú len reštaurácie. V časti budovy sa však nachádzajú aj kancelárske priestory. Väčšina uviaznutých ľudí sú teda práve hostia reštaurácii a ľudia z kancelárií. Podľa hovorkyne hongkonskej vlády neboli do 13:00 miestneho času hlásené žiadne obete.

 

Možno vás zaujme: Zosuv lavíny vo Veľkej Fatre neprežil ani druhý muž

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies