Vyhasnutý talent Jesé Rodríguez bude hrať v Turecku

NETKY.SK • 30 Jún 2022, 9:48 • 2 min
Vyhasnutý talent Jesé Rodríguez bude hrať v Turecku

Dnes už 29-ročný útočník Jesé Rodríguez mal byť kedysi hlavnou útočnou zbraňou Realu Madrid, jeho kariéru ale čakal strmý pád. Niekdajší supertalent sa najnovšie bude snažiť presadiť v najvyššej tureckej súťaži.

slovakia

left justify in out

Španielsky futbalista opúšťa rodné Las Palmas a zahrá si za MKE Ankaragücü. S nováčikom tureckej ligy podpísal zmluvu na rok s prípadnou opciou na ďalších dvanásť mesiacov. V Las Palmas si zahral už v roku 2017, minulý rok vo februári sa do druholigového klubu vrátil a celkovo za tento tím nastrieľal šestnásť gólov.

 

 

Jesé sa už ako 14-ročný pripojil k mládežníckemu tímu Realu Madrid a po svojom prvom zápase za Castillu ho verejnosť začala prirovnávať ku Cristianovi Ronaldovi. Rodríguez sa stal mimoriadne sledovaným juniorom a v júli 2011 ho tréner José Mourinho vzal na predsezónne turné v Spojených štátoch amerických. Po debute v priateľskom zápase proti LA Galaxy sa vrátil do Castilly, kde absolvoval vydarenú prvú časť sezóny.

 

Presun do A-tímu sa síce z jeho strany neobišiel bez kritiky pomerov v klube v médiách, mladý futbalista ale našiel spoločnú reč s novým trénerom Carlom Ancelottim a zdalo sa, že kráľovský klub našiel nástupcu legendárneho Raúla Gonzálesa.

 

 

Jesé sa do marca 2014 postupne stával v klube platným hráčom, po vážnom zranení kolena ale pre neho sezóna skončila. Kým sa opäť postavil na trávnik, ubehlo dlhých deväť mesiacov. Zranenia kolien bývajú pre futbalistov najnepríjemnejšie, pretože je mimoriadne náročné vrátiť sa do pôvodnej kondície a hráči vo väčšine prípadov strácajú značnú časť zo svojej rýchlosti a dravosti. Jesé sa do základnej zostavy prebojovať nedokázal a situácia sa nezlepšila ani po príchode trénerov Rafaela Beníteza a Zinedina Zidana.

 

Rodríguez následne hral za parížsky St. Germain, Stoke City, Betis Sevilla, Sporting Lisabon a Las Palmas, svoju stratenú formu však nájsť nedokázal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona