Tesla v sobotu dočasne zastavila výrobu v šanghajskom závode

NETKY.SK • 26 December 2022, 13:00 • 2 min
Tesla v sobotu dočasne zastavila výrobu v šanghajskom závode

ŠANGHAJ - Tesla v sobotu (24. 12.) zastavila výrobu vo svojom šanghajskom závode, ukázal interný oznam a uviedli dva zdroje oboznámené so záležitosťou. TASR o tom informovala na základe agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

Americký koncern tak mierne zmenil svoj plán a zastavil produkciu v Šanghaji o niečo skôr. Pôvodne totiž chcel prerušiť väčšinu výroby v poslednom decembrovom týždni. Tesla v sobotu zrušila rannú zmenu a oznámila všetkým zamestnancom svojho najproduktívnejšieho závodu, že môžu začať dovolenky, uviedli zdroje rovnako ako oznam, ktorý mala agentúra Reuters k dispozícii. Automobilka neuviedla dôvod skoršieho prerušenia produkcie. Agentúra Reuters tento mesiac priniesla správu, že Tesla plánuje prerušiť výrobu Modelu Y v šanghajskom závode na 1 týždeň od 25. decembra do 1. januára. Prerušenie výroby prichádza v čase, keď sa v Číne po uvoľnení protipandemických opatrení prudko zvyšuje počet ochorení na COVID-19. Náhle uvoľnenie privítali firmy aj verejnosť, ale v krátkodobom horizonte výrazne narušilo výrobu. Jeden zo zdrojov uviedol, že aj medzi zamestnancami Tesly a jej dodávateľmi pribúda chorých v rámci aktuálnej covidovej vlny, čo už minulý týždeň spôsobilo problémy. Tesla takisto zápasí so zvýšenou úrovňou zásob, keďže čínsky trh sa pre spomalenie ekonomiky ochladzuje. Šanghajský závod v minulom týždni vyrábal predovšetkým na export. Prerušenie výroby Modelu Y na konci tohto roka je súčasťou plánu obmedzenia jeho produkcie v tomto mesiaci o 30 %. Minulý rok šanghajský závod, ktorý je najdôležitejším výrobným závodom Tesly, pokračoval v normálnej prevádzke aj počas posledného týždňa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona