Zachoval sa podobne ako Demitra. Toto gesto Slováka v českom Třinci dojalo mnohých

NETKY.SK • 2 December 2020, 14:27 • 2 min
Zachoval sa podobne ako Demitra. Toto gesto Slováka v českom Třinci dojalo mnohých

Slovenský hokejista pražskej Sparty urobil krok fair-play, ktorý sa na športoviskách nevidí každý deň.

slovakia

left justify in out

Športovci často pod návalom emócií aj úmyselne prehliadnu, že niečo bolo odpískané v ich prospech, mnohí dokonca sami umelo vytvárajú priestor na to, aby mužstvo mohlo dostať neoprávnenú výhodu.

 

 

Taký však nie je Andrej Kudrna. Slovenský hokejista pražského veľkoklubu totiž mohol zabezpečiť, aby Sparta mohla hrať presilovú hru. No priznal sa pred rozhodcom, že takáto výhoda pre jeho spoluhráčov a pre neho samotného by bola neoprávnenou.

 

A nehnevali sa ani ostatní hráči pražskej kabíny. „Je to určite krásne gesto. Mohli sme hrať presilovú hru, ale Andy zrušil trest súpera. Klobúk dole, taký moment sa nevidí každý deň,“ povedal pre oficiálny web Sparty útočník Roman Horák.

 

Bývalý hokejista Slovana Bratislavy či HC´05 Banská Bystrica nie je jediným hokejistom, ktorý sa správa férovo. Príkladom oddanosti pre tím, za čo dostal aj náležité ocenenie v NHL, bol nebohý Pavol Demitra. Hoci mohol dať gól do prázdnej brány a dosiahnuť tým pre seba veľký platový bonus, prihral spoluhráčovi, ktorý gól potreboval existenčne. Iné podobné gesto, viac podobné tomu Kudrnovmu, urobil hokejista Žiga Pavlin v košickom drese.

 

 

Kudrna to urobil napriek tomu, že v Třinci jeho tím prehrával o dva góly a v 52. minúte pri rýchlom skórovaní v presilovke by bolo ešte pohodlne veľa času na vyrovnanie. Pre slovenského hokejistu bol však dôležitejší pocit, že sa zachoval fair-play, než by mal tím mať nezaslúženú výhodu, ktorá by mohla rozhodovať aj o bodoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona