BBC svojim zamestnancom odporučila, aby si vymazali aplikáciu TikTok

NETKY.SK • 21 Marec 2023, 12:30 • 2 min
BBC svojim zamestnancom odporučila, aby si vymazali aplikáciu TikTok

LONDÝN - Britská spravodajská stanica BBC v pondelok uviedla, že svojim zamestnancom odporučila, aby si vymazali videoaplikáciu čínskej sociálnej siete TikTok, ak ju nevyhnute nepotrebujú z pracovných dôvodov.

slovakia

left justify in out

BBC oznámila, že v nedeľu svojim pracovníkom poslala správu so znením: "Neodporúčame inštaláciu TikToku na korporátnych zariadeniach BBC, ak na to nie je oprávnený služobný dôvod." "Ak TikTok nepotrebujete na pracovné účely, mali by ste si ho vymazať," dodala spoločnosť. BBC v pondelok pre AFP uviedla, že "bezpečnosť a ochranu svojich systémov, údajov a ľudí berie nesmierne vážne". Dodala, že hoci je používanie TikToku naďalej povolené na korporátnych zariadeniach na redakčné a marketingové účely, "bude naďalej monitorovať a vyhodnocovať situáciu".

 

BBC má na TikToku 4,4 milióna sledovateľov. Britská vláda vo štvrtok oznámila, že z bezpečnostných dôvodov zakazuje používanie populárnej aplikácie TikTok na vládnych zariadeniach. Tento krok predtým prijali aj ďalšie krajiny vrátane USA a Kanady. Z bezpečnostných dôvodov sa pre tento krok rozhodla aj Európska komisia, Európsky parlament i Rada EÚ. Vyvolali ho obavy, že čínska spoločnosť ByteDance a vlastník TikToku, by mohla Pekingu poskytovať prístup k citlivým údajom používateľov z celého sveta. Čínska spoločnosť tvrdí, že takéto obavy sú založené na "dezinformáciách". Dodala, že v súčasnosti podniká kroky na zvýšenie ochrany údajov používateľov z Európy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies