Výbuch v centre Paríža . Pod ruinami domu našli jedného z dvoch nezvestných

NETKY.SK • 22 Jún 2023, 12:40 • 2 min
Výbuch v centre Paríža . Pod ruinami domu našli  jedného z dvoch nezvestných

Paríž - Jednu z dvoch osôb, ktoré boli nezvestné po stredajšom výbuchu v dome v centre Paríža, hasiči vyslobodili spod ruín polozrútenej budovy. Pre spravodajský web France Info to uviedol námestník parížskej primátorky Emmanuel Grégoire, ktorý dodal, že nezvestná osoba bola nájdená v noci na štvrtok a momentálne je v nemocnici.

slovakia

left justify in out

Polícia vo štvrtok pre agentúru DPA potvrdila, že po druhom nezvestnom sa naďalej pátra. Výbuch spôsobil, že viacposchodová budova na ulici Rue Saint-Jacques v piatom obvode Paríža sa čiastočne zrútila. Vznikol aj požiar, ktorý sa rozšíril na susedné budovy. Niekoľko domov muselo byť evakuovaných a ich obyvateľom bolo poskytnuté náhradné ubytovanie. Z celkovo 37 zranených sú údajne šiesti vo vážnom stave, dodala DPA. Denník Libération, monitorovaný agentúrou TASR, vo svojom internetovom vydaní napísal, že ďalších najmenej 20 ľudí utrpelo stredne ťažké zranenia. Úrady okrem toho vyzvali obyvateľov, ktorí boli v čase výbuchu v blízkosti miesta incidentu a majú bolesti hlavy, závraty alebo problémy so sluchom, aby navštívili svojho lekára a nechali sa vyšetriť. Budova bola sídlom súkromnej školy Paris American Academy zameranej na módu, dizajn a architektúru. Budova sa nachádza v tesnej blízkosti bývalej vojenskej nemocnice na ulici Val-de-Grâce. Príčiny výbuchu nateraz nie sú známe, prípadom sa zaoberá parížska prokuratúra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies