VIDEO Dallas sa naďalej trápi, Tampa v noci prišla o dobre rozohratý zápas

NETKY.SK • 7 Október 2019, 08:07 • 2 min
VIDEO Dallas sa naďalej trápi, Tampa v noci prišla o dobre rozohratý zápas

USA - Slovenský reprezentačný obranca Andrej Sekera, má už za sebou 3 odohraté zápasy v novom drese. Z kanadského Edmontonu si ho do tejto sezóny vybral Dallas Stars. Počas noci zavítali "hviezdy" do Detroitu, no ani v treťom zápase aktuálnej sezóny NHL nedokázali bodovať.

slovakia

left justify in out

Ťahúnom Detroitu bol mladík a vychádzajúca hviezda Anthony Mantha, ktorý zaznamenal 4 góly. Dvadsaťpäťročný kanadský útočník sa postaral aj o víťazný gól len 54 sekúnd pred koncom zápasu strelou z prvej. Po osem a pol roku sa tak stal prvým hráčom Red Wings, ktorý nastrieľal v jednom zápase minimálne štyri góly, naposledy sa z takéhoto úspechu mohol tešiť Švéd Johan Franzén, keď vo februári 2011 nastrieľal päť gólov Ottawe. Mantha je od Brendana Shanahana v roku 2001 prvý hokejista Detroitu, ktorému sa to podarilo na domácom ľade.

 

img

 

Všetky góly "červených krídel" vo víťaznom zápase s minimálne štyrmi presnými zásahmi strelil predtým Sergej Fjodorov v roku 1996. Mantha potvrdil skvelú fazónu v úvode ročníka, v prvom zápase proti Nashvillu zaznamenal tri body (1+2). "Dokázali sme zdolať dva z najlepších tímov ligy. Väčšina ľudí radí Nashville a Dallas medzi top desiatku klubov," tešil sa Mantha.

 

 

 

 

 

Hostia viedli po prvej tretine 2:0, no v druhej dvadsaťminútovke dokázal strieborný medailista z tohtoročných MS na Slovensku čistým hetrikom otočiť skóre. "Som rád, že sa mi darí, vysoké sebavedomie si držím od konca minulého ročníka. Je to iba o tom, aby som v správnej chvíli stál na správnom mieste," citoval robustného krídelníka web tsn.ca. Manthu pochválil aj spoluhráč z prvého útoku Dylan Larkin: "Keď sa Anthony rozbehne, niet lepšieho hráča na svete. Je zábava byť s ním na ľade, zvlášť, keď má takúto formu."

 

Sekera nastúpil v druhej obrannej dvojici "hviezd" s mladým Fínom Mirom Heiskanenom, odohral 20:45 min so ziskom plusového bodu. Kým Detroitu štart ročníka vyšiel, Dallas stále čaká na prvý bod, do sezóny vstúpil tromi prehrami o gól.

 

img

 

Tampa si tiež začiatok sezóny prestavovala inak. Po troch zápasoch má na konte výhru, prehru a prehru po predĺžení. Pre najlepší tím základnej časti z minulého roku to nie je nič lichotivé, avšak sezóna je dlhá a Tampa na to stĺe má, keďže o žiadnu oporu počas leta neprišla. Erik Černák sa proti Hurricanes v noci nedokázal presadiť, patril však medzi najvyťaženejších hráčov mužstva. 

 

 

výsledky NHL:

Carolina - Tampa Bay 4:3 pp

Detroit - Dallas 4:3 /SEKERA (Dallas) 0+1/

New York Islanders - Winnipeg 4:1

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona