Ako budú tráviť Vianoce Zuzana Čaputová, Eduard Heger či Boris Kollár?

NETKY.SK • 24 December 2021, 11:00 • 2 min
Ako budú tráviť Vianoce Zuzana Čaputová, Eduard Heger či Boris Kollár?

BRATISLAVA - Traja najvyšší slovenskí ústavní činitelia budú tráviť vianočné sviatky so svojou rodinou. Rovnako budú Vianoce prežívať aj ďalší členovia vlády.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Zuzana Čaputová bude podľa vlastných slov tráviť Vianoce tak ako vždy, v kruhu najbližších. Verí, že sviatočné dni umožnia všetkým načerpať nové sily, stíšiť sa a nájsť potrebný pokoj, aby sa v náročnom období, ktoré prežívajú, dokázali do ďalšieho roka pozerať s nádejou.

 

img

 

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) bude mať klasické slovenské Vianoce s kaprom, oblátkou, medom, cesnakom aj prerezaním jablka. „Budem sa snažiť byť v kruhu najužšej rodiny – bratova manželka, deti, moja mamina, potom sa k nám pridajú ostatné deti. Vždy sa následne stretneme celá veľká rodina,“ priblížil pre TASR. Na Vianoce by Kollára potešili ponožky, papuče, pyžamo, ale aj dobrá kniha.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ: Židia neoslavujú Vianoce. Majú však Chanuku. Ako prepojil tieto sviatky Pavel Traubner?

 

img

 

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) chce byť na Vianoce so svojou rodinou a mamou. Na Štedrý večer zvykne ísť rodina Hegerových na bohoslužbu. Po príchode domov si rozbaľujú darčeky. „Samozrejme, deti by nevydržali počas večere, keby sme nerozbaľovali darčeky,“ poznamenal Heger. Potom sa spoločne najedia. „Zvykneme mať u nás doma maminu a pokúsime sa o to aj tento rok, ale uvidíme, aké budú podmienky z hľadiska pandemickej situácie,“ povedal pre TASR predseda vlády.

 

img

 

Ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽaNO) sa páči zvyk mať plný štedrovečerný stôl, čo priniesla z východu jeho manželka. Naopak, nemá rád tradičné jedenie strúčika cesnaku. „To je trochu kruté a potom to rýchlo s kapustnicou zajedať, aby ste to necítili,“ poznamenal.

 

K téme: ROZHOVOR s kazateľom Ľubošom Tagajom: O tom, čo je na Vianoce nebezpečné, čo ľuďom chýba a o pravom zázraku

 

img

 

Líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík bude Vianoce tráviť doma s rodinou. Medzi jeho obľúbené tradície patrí stavanie stromčeka. Čo sa týka štedrovečerného menu, prezradil, že kapra nemávajú, no na stole určite nebude chýbať zemiakový šalát.

 

Na Vianoce bude s rodinou aj minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO).

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies