V Žiline sa koná konferencia Re-Power Your Future. Organizátori chcú naštartovať budúcnosť Slovenska

NETKY.SK • 8 Február 2024, 10:16 • 2 min
V Žiline sa koná konferencia Re-Power Your Future. Organizátori chcú naštartovať budúcnosť Slovenska

ŽILINA - Konferencia je zameraná na rozvoj inovácií a podnikavosti mladých ľudí s akútnou požiadavkou na prepájanie škôl s praxou.

slovakia

left justify in out

Slovensko sa môže zmeniť k lepšiemu. Kľúčová je mladá generácia. Hľadajme a rozvíjajme potenciál mladých ľudí na Slovensku. Spoločne objavme nástroje, ktoré nám pomôžu rozvíjať silné stránky našich študentov vo vzdelávacom systéme. Inšpirujme sa príkladmi z praxe a pripravme žiakov do života. Podujatie sa koná pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej.

 

Konferencia s názvom „Re-power Your Future - Naštartujme budúcnosť Slovenska“, ktorá sa uskutoční 7. – 8. februára 2024 v hoteli Holiday Inn Žilina v rámci projektu Re-power Your Future. Konferencia je určená pre zainteresované strany, ktoré považujú neformálne vzdelávanie za cennú súčasť vzdelávacieho systému, konkrétne:

  • Školy (študenti a učitelia stredných škôl, všetkých typov a ročníkov),
  • Odborníci z praxe (firmy, organizácie štátnej a verejnej správy, jednotlivci a pod.), ktorí uznávajú naliehavú potrebu podporovať vzdelávanie smerom k trendom 21. storočia.

Ciele konferencie:

  • Poskytnúť mladým ľuďom príležitosť získať nové vedomosti, skúsenosti a zručnosti, ktoré im pomôžu v kariérnom raste a osobnom rozvoji. Inšpirujte podnikanie a inovácie.
  • Vytvorte príležitosti pre mladých ľudí, aby sa stretli s rovesníkmi, odborníkmi z tejto oblasti a potenciálnymi mentormi, aby si vybudovali hodnotné vzťahy.
  • Podporovať rovnaké príležitosti a odstraňovať prekážky, ktoré môžu brániť mladým jednotlivcom dosiahnuť ich ciele.

 

Konferencia bola zároveň oficiálnym spustením jedinečného projektu Re-power Your Future s podporou UniCredit Foundation. Projekt je určený pre študentov vo veku 10 – 19 rokov s cieľom prehĺbiť ich motiváciu k vzdelávaniu, zlepšiť ich študijné výsledky, zabrániť predčasnému ukončeniu štúdia a motivovať študentov k tomu, aby si našli zmysluplné budúce povolanie. Zámerom je tiež podporovať rovnosť príležitostí a odstraňovať prekážky, ktoré môžu brániť mladým jednotlivcom v dosahovaní ich cieľov.


„Spoluprácu so súkromným sektorom považujem vo vzdelávaní za kľúčovú. Sme radi, že tento projekt vznikol a táto konferencia je praktickým dôkazom toho, aké prieniky dokážeme vo vzdelávaní spoločne nájsť a vzájomne sa inšpirovať. Zároveň vytvárať príležitosti pre mladých ľudí na stretávanie s inými rovesníkmi, odborníkmi z praxe a potenciálnymi mentormi s cieľom budovania užitočných vzťahov. A to všetko s jasným cieľom – podpora vzdelávania a inovácií pre budúcnosť na Slovensku,“ povedala pri slávnostnom podpise memoranda o spolupráci Marta Slováková, riaditeľka JA Slovensko. Ocenila iniciatívu UniCredit Foundation, ktorá projekt podporuje finančne a organizačne v rámci 10 krajín siete JA Europe.
 


„Súčasťou nášho hodnotového zamerania je pomáhať komunitám napredovať všade, kde podnikáme. Som nesmierne hrdý, že UniCredit Bank sa stala partnerom Junior Achievement Slovensko. Budeme stáť po boku organizácie, s ktorou nás spája spoločný cieľ - vytvárať prostredníctvom kvalitného vzdelávania podmienky pre lepšiu budúcnosť našich detí a mládeže. Verím, že aj zapojením dobrovoľníkov z radov zamestnancov UniCredit Bank do Re-Power Campov pomôžeme mladým ľuďom v ich motivácii dosiahnuť také vzdelanie, ktoré im umožní v budúcnosti uplatniť sa v zamestnaní, a to podľa ich preferencií a potrieb komunity,“ povedal Jaroslav Habo, riaditeľ UniCredit Bank pre Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AmCham Slovakia, Foto: Junior Achievement Slovensko
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies