Výbuch plynu v reštaurácii v Číne usmrtil 31 ľudí

NETKY.SK • 22 Jún 2023, 09:15 • 2 min
Výbuch plynu v reštaurácii v Číne usmrtil 31 ľudí

PEKING - Najmenej 31 ľudí prišlo o život pri mohutnom výbuchu plynu v reštaurácii v meste Jin-čchuan na severozápade Číny.

slovakia

left justify in out

Najmenej 31 ľudí prišlo o život pri mohutnom výbuchu plynu v reštaurácii v meste Jin-čchuan na severozápade Číny. Informovali o tom vo štvrtok agentúry AFP a AP s odvolaním sa na správy čínskych štátnych médií.

 

"Únik skvapalneného ropného plynu... zapríčinil (v stredu večer) explóziu počas prevádzky barbecue reštaurácie," uviedla čínska tlačová agentúra Sinchua. Úrady zatiaľ potvrdili 31 mŕtvych a ďalších sedem osôb je v starostlivosti lekárov. Jeden zo zranených je v kritickom stave a dvaja utrpeli ťažké popáleniny, zvyšní majú len ľahšie poradenia. Za záberoch čínskej štátnej televízie CCTV bolo vidieť, ako sa z poškodenej steny reštaurácie valí dym. Podľa úradov na mieste zasahovalo viac než 100 príslušníkov hasičských a záchranných zložiek a 20 vozidiel.

 

Explózia otriasla barbecue reštauráciou nachádzajúcou sa na rušnej ulici v centre mesta Jin-čchuan, ktoré je hlavným mestom prevažne moslimskej autonómnej oblasti Ning-sia. K tragédii došlo v predvečer začiatku tradičného čínskeho Sviatku dračích lodí. Čínsky prezident a šéf vládnucej komunistickej strany Si Ťin-pching po výbuchu vyzval na sprísnenie bezpečnostných opatrení, ktoré by v budúcnosti zabránili takýmto nehodám a ochránili ľudské životy a majetok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies