REPORTÁŽ Jeden z najstreamovanejších českých umelcov Mikolas Josef má novú skladbu, pozrite si krvavý klip a exkluzívny rozhovor!

NETKY.SK • 19 Október 2020, 17:29 • 2 min
REPORTÁŽ Jeden z najstreamovanejších českých umelcov Mikolas Josef má novú skladbu, pozrite si krvavý klip a exkluzívny rozhovor!

Český spevák, producent a multiinštrumentalista Mikolas Josef sa hudbe venuje už od školských čias, no uznanie hudobného sveta si musel vydrieť v štúdiu a na ulici s gitarou. Prelomovým v jeho kariére bol rok 2018, kedy sa vo finále Eurovízie v portugalskom Lisabone so skladbou „Lie to Me“ umiestnil na 6. mieste a dosiahol tak najlepšie české umiestnenie v histórii. Český objav teraz predstavuje nový singel a klip „Lalalalalalalalalala“, ktorý je reakciou na súčasnú zložitú dobu koronakrízy. S Mikolasom sme sa porozprávali online - pozrite si reportáž, kde prezradil prečo musel krvavý klip pre niektoré krajiny upraviť!

slovakia

left justify in out

 

Nová skladba nadväzuje na Mikolasovo nedávne vyhlásenie o odmietaní neúprimných vzťahov, o falošného sveta sociálnych sietí a o bezmocnosti. Ale najmä o zložitej situácii umelcov v čase, kedy je ohrozená ich existencia a neexistuje žiadne riešenie. Červeným „streamuj” cez krvavú cover fotografiu nabáda na streamovanie.

 

img

 

„V čase, keď sa musíme prispôsobiť a zastaviť koncerty, má zmysel otvoriť tému nelegálneho sťahovania hudby i filmov a podporiť tak vnímanie hodnoty umenia. V bežnom obchode tiež zaplatím za to, čo si kúpim. Práve teraz je nutné naučiť sa hľadať hudbu na legálnych digitálnych hudobných službách a vnímať ju ako produkt, ktorý vznikol s určitými nákladmi,“ vysvetľuje Mikolas Josef.

 

img

 

Skladba s názvom „Lalalalalalalalalala“ vychádza v štyroch rôznych verziách, ktoré Mikolas pre fanúšikov zverejní postupne. Priaznivci sa môžu tešiť aj na novú kolekciu merchandise inšpirovanú najnovším songom, ktorú Mikolas navrhol spolu s Dianou Gan.

 

img

 

„Charakterizoval by som sa ako človek, ktorý ma ambície robiť hudbu v zahraničí. Takže ma nebudete počuť spievať česky ani slovensky. Napriek tomu, že som z Čiech, tvorím zásadne v angličtine a občas v španielštine. Možno sa to niekedy zmení, ale zatiaľ to neplánujem. Snažím sa tvorbu robiť tak ako ju cítim a na tom najvyššom možnom stupni,“ prezradil Mikolas Josef.

 

Mikolas Josef je v súčasnosti jedným z najviac streamovaným umelcov v Česku. Jeho letný hit „Acapella“ bol číslom 1 v Českej republike a v poľských rádiách. Jeho posledný song „Colorado“ sa umiestil na 2. mieste na Shazame a udržal sa tak niekoľko týždňov.

 

Mikolasova najpopulárnejšia skladba „Lie to Me“ nedávno dosiahla 31 miliónov streamov. V roku 2019 usporiadal Mikolas prvú šou a šokoval tým, že ju so 4 tisíc divákmi hneď vypredal. Stal sa členom 30 pod 30 – jedným z najinšpiratívnejších Čechov. Klip „Lalalalalalalalalala“ si môžete pozrieť tu: 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona