Múzeum A. Warhola prejde takmer kompletnou rekonštrukciou

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 16:06 • 2 min
Múzeum A. Warhola prejde takmer kompletnou rekonštrukciou

MEDZILABORCE - Predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský sa počas svojho dnešného pracovného výjazdu v Medzilaborciach vyjadril, že Múzeum moderného umenia Andyho Warhola, umelca so slovenskými koreňmi známom po celom svete, predstavuje obrovský potenciál pre rozvoj turizmu v regióne.

slovakia

left justify in out

"Som nesmierne rád, že aj vláda SR si všimla Múzeum Andyho Warhola a po výjazde v minulom roku tu boli schválené finančné prostriedky a na základe štúdie predpokladáme, že budú schválené ďalšie. V tomto roku, respektíve začiatkom budúceho roka, by sme sa chceli pustiť do komplexnej rekonštrukcie tejto inštitúcie, budovy," priblížil Majerský.

 

img

 

Finančné prostriedky od vlády SR by sa mali použiť na rekonštrukciu vstupných priestorov, sociálnych zariadení, svetelnej techniky, nákup multimediálno-interaktívnych hardvérov na oživenie expozícií a malé dispozičné zmeny v expozíciách múzea ako aj aplikáciu audio sprievodcov v rôznych jazykoch.

 

img

 

Predseda PSK ďalej počas stretnutia uviedol, že vlani do ciest v okrese investovali 1,9 milióna eur. "Tento rok plánujeme vynaložiť na tento účel 4,4 milióna eur a v rekonštrukcii ciest chceme pokračovať aj v ďalšom období," priblížil. 

 

img

 

Svoje potešenie vyjadril aj nad tým, že do tzv. iniciatívy Catching-up Regions bola expertmi Svetovej banky vybraná Stredná odborná škola polytechnická Andyho Warhola v Medzilaborciach. "Tu bude v rámci projektových výziev financovaných niekoľko 100 000 eur a verím, že to pomôže k zlepšeniu a k skvalitneniu študijného procesu," ozrejmil s tým, že chcú zlepšiť odbornosť vyučujúcich a materiálno-technické vybavenie.

 

"Zároveň by sa tu vytvoril aj priestor na systém duálneho vzdelávania, ktorý sa momentálne dostáva do popredia," dodal predseda PSK na záver.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona