NAKA zadržala a obvinila riaditeľa popradskej nemocnice

NETKY.SK • 29 Január 2020, 17:12 • 2 min
NAKA zadržala a obvinila riaditeľa popradskej nemocnice

POPRAD - Po utorkovom zásahu Národnej kriminálnej agentúry v popradskej nemocnici a na ďalších miestach na Slovensku už padli tri obvinenia.

slovakia

left justify in out

"Vyšetrovateľ obvinil jednu osobu v postavení štatutárneho orgánu nemocnice zo zločinu prijímania úplatku a jednu fyzickú a jednu právnickú osobu z prečinu podplácania," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, podľa ktorého bolo v rámci akcie "Špitál" zadržaných celkovo osem osôb.

 

NAKA zadržala riaditeľa nemocnice
NAKA pri zásahu v popradskej štátnej nemocnici zadržala jej riaditeľa, Bardejovčana Petra Petruša, čo potvrdil v utorok dopoludnia aj premiér Peter Pellegrini. Ten v tom čase ešte nemal detailné informácie o type trestnej činnosti. Zadržaný riaditeľ nemocnice by tak mohol byť spomínaným obvineným štatutárom. Popradská nemocnica sa k prípadu vyjadrovať nebude. "Nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu a bez obmedzení. Nemocnica Poprad je obchodnou spoločnosťou. Je aj viazaná obchodným tajomstvom a nedisponuje súhlasom 100-percentného akcionára s poskytovaním informácií," povedala v utorok jej hovorkyňa Sylvia Galajda.

 

img

Na fotke Peter Petruš, druhý z prava.

 

Petruš je riaditeľom nemocnice už 5 rokov
Petruš je generálnym riaditeľom Nemocnice Poprad päť rokov. V minulosti riadil aj nemocnicu vo Svidníku. Je tiež poslancom mestského zastupiteľstva v Bardejove, kde kandidoval ako nezávislý kandidát.

 

Viac o zásahu sa dozviete v článku "NAKA zasahuje v popradskej nemocnici, o čo ide?"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona