Ako sa darí Miroslavovi Štrbákovi týždeň po kolapse?

NETKY.SK • 11 Január 2022, 10:47 • 2 min
Ako sa darí Miroslavovi Štrbákovi týždeň po kolapse?

BRATISLAVA – Pred týždňom obletela Slovensko správa o infarkte MMA zápasníka Miroslava Štrbáka, ktorý odpadol priamo na tréningu v bratislavskom Octagon Fighting Academy. Odvtedy bolo okolo jeho zdravotného stavu ticho. Viac prezradil až teraz jeho brat Jozef.

slovakia

left justify in out

„Bratov zdravotný stav je stabilizovaný. Dýcha samostatne bez prístrojov. Postupne sa preberá. Môže však trvať niekoľko dní/týždňov, než naberie silu a vedomie. O ďalšom pokroku jeho zdravotného stavu vás budeme informovať vždy po konzultácii s Mirkovým ošetrujúcim lekárom,“ prezradil Jozef Štrbák prostredníctvom manažérky Niny Sedlákovej serveru mmashorties.cz

 

 

Svedkom hrôzostrašnej udalosti bol aj ďalší známy MMA bojovník Tomáš Deák, ktorý je jednou z posíl novej organizácie RFA. „Je to vážne hrozné. Bol som priamo na mieste a nikomu na svete neprajem vidieť to, čo som videl ja. Bolo to niečo strašné. Mirko je ale veľký bojovník a pevne verím, že to zvládne. Modlím sa za neho každý deň. Som si istý, že sa z toho dostane,“ vyjadril sa pre portál kaocko.cz.

 

 

Štrbák sa do povedomia československých fanúšikov zapísal predovšetkým vďaka pôsobeniu v organizácii Oktagon MMA. V roku 2018 porazil na turnaji Prime 2 na body Maxa Limu, na začiatku roku 2020 bojoval o titul šampióna ľahkej váhy s Mateuszom Legierskim v jednom z najlepších zápasov v histórii Oktagonu. O rok neskôr pokoril na body Karola Ryšavého, po veľkom víťazstve si však poranil koleno, ktoré ho vyradilo zo zápasového kolotoča.

 

 

Prvý profesionálny zápas v MMA absolvoval Štrbák už v roku 2011 a počas svojej bohatej kariéry sa stretol s menami ako Pukač, Pokorný, Kuzník či Vávra. Na konte má dokonca skalpy Tomáša Deáka a Davida Kozmu. Celkovo má na konte 30 zápasov s bilanciou 19 víťazstiev, 10 prehier a 1 remíza. Hneď 16 súperov navyše dokázal ukončiť pred limitom, prevažne na KO/TKO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies