Vráti sa Mike Tyson do ringu?

NETKY.SK • 7 Marec 2024, 15:39 • 2 min
Vráti sa Mike Tyson do ringu?

Jake Paul sa dostal do povedomia fanúšikov bojových športov, keď v roku 2020 vyradil bývalého hráča NBA Natea Robinsona v podkarte exhibičného boxerského zápasu Mikea Tysona s Royom Jonesom Jr.

slovakia

left justify in out

Teraz sa YouTuber Paul a Tyson, bývalý šampión v boxe v ťažkej váhe, opäť stretnú – ako oponenti – v zatiaľ najpolarizujúcom predstavení nedávneho crossoverového boxerského šialenstva.

Tyson bude podľa portálu espn.com čeliť Paulovi v boxerskom zápase 20. júla na AT&T Stadium v Arlingtone v Texase, v hlavnom zápase karty, ktorá sa bude vysielať na Netflixe, uviedli predstavitelia ESPN. Bude to prvý vpád streamovacej spoločnosti do bojových športov a celkovo jej tretie živé športové podujatie. Paul's Most Valuable Promotions (MVP) podpísal minulý 1. november zmluvu s Netflixom na boxerskú kartu za spoluzakladateľa MVP Nakisa Bidariana.

 

"Jake Paul vs. Mike Tyson je zápas snov, ktorý sa raz za život vyskytne, a predpokladám, že to bude najsledovanejšia boxerská udalosť v modernej histórii boxu," uviedol Bidarian vo vyhlásení.

Nie je jasné, ako sa texaské ministerstvo pre udeľovanie licencií a regulácie (TDLR), ktoré sankcionuje a reguluje bojové športy v štáte, postaví k tomu, čo bude určite zápas, ktorý si získa veľa kritiky a pozornosti. Či bude klasifikovaný ako profi boj alebo exhibícia, ešte nie je jasné.

Tyson je jedným z najväčších - a najobávanejších - boxerov ťažkej váhy, ktorí kedy žili. V čase súboja však bude mať 58 rokov. Paul má 27 rokov a je o tri desaťročia mladší.

Tyson bol v dobrej kondícii, keď 28. novembra 2020 bojoval s Jonesom a remizoval v exhibičnom boxerskom zápase, a vyzeral dobre na tréningoch videí na sociálnych sieťach. Tyson nemal profesionálny zápas od roku 2005 a bol zastavený v dvoch po sebe predtým, ako zvesil rukavice. Rodák z New Yorku bol v rokoch 1987 až 1990 nesporným šampiónom ťažkej váhy.

„Paul v priebehu rokov výrazne vyrástol ako boxer, takže bude veľmi zábavné vidieť, čo dokáže vôľa a ambície „dieťaťa“ so skúsenosťami a schopnosťami KOZY,“ povedal Tyson vo vyhlásení. vyhlásenie. "Je to moment z celého kruhu, ktorý bude viac než vzrušujúce sledovať, pretože som ho začal na jeho boxerskej ceste na základe môjho zápasu s Royom Jonesom a teraz ho plánujem dokončiť."

 

Paul (9-1, 6 KO) porazil bývalé hviezdy UFC ako Nate Diaz, Anderson Silva a Tyron Woodley po vyradení Robinsona v hlavných turnajoch o veľké peniaze. Rodák z Ohia sa odvtedy priklonil k bojovým boxerom, ktorí majú viac skúseností ako on, aby získali korenie s cieľom jedného dňa súťažiť o svetový šampionát. Paul, ktorý sa stal profesionálom len pred štyrmi rokmi, po sebe v prvom kole vyradí čeľuste Andrea Augusta a Ryana Bourlanda.

 

"Je šialené keď pomyslím, že v mojom druhom profi zápase som sa stal virálnym, pretože som vyradil Natea Robinsona," uviedol Paul vo vyhlásení. "Teraz, o necelé štyri roky neskôr, sa postavím proti Tysonovi, aby som zistil, či mám na to, aby som porazil jedného z najznámejších boxerských bojovníkov a najväčších ikon. Len za dva a pol roka od založenia MVP sme chystám sa vyprodukovať najväčší zápas v histórii, zápas na najväčšom štadióne NFL v USA, vysielaný naživo na najväčšej streamovacej platforme na svete – dôkaz toho, čo všetko sme dosiahli za taký krátky čas ."

Paul sa minulý rok objavil v epizóde seriálu Netflix „Untold“. Netflix, ktorý agresívne prechádza do živého športu, počas posledných štyroch mesiacov vysielal Netflix Cup, súťaž medzi jazdcami Formuly 1 a golfistami, a Netflix Slam, tenisový zápas.

Mike Tyson je jednou z najväčších ikon v histórii boxu a Jake Paul je jedným z najväčších narušiteľov histórie boxu,“ uviedol vo vyhlásení viceprezident Netflixu pre športy literatúry faktu Gabe Spitzer. "Sobota 20. júla bude v ringu v Texase čistá dráma. Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s najhodnotnejšími propagačnými akciami pre túto historickú udalosť a už sa nevieme dočkať, kedy sa títo dvaja stretnú pre fanúšikov z celého sveta na Netflixe."

 

Článok prevzatý zo stránky www.espn.com , originál článku nájdete tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
ESPN
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies