UEFA a FIFA sa pripojili k bojkotu sociálnych sietí, potrvá štyri dni

NETKY.SK • 30 Apríl 2021, 17:14 • 2 min
UEFA a FIFA sa pripojili k bojkotu sociálnych sietí, potrvá štyri dni

Jednou z často diskutovaných tém súčasnosti je správanie sa užívateľov na sociálnych sieťach. Dilemu riešia aj futbalové kluby a federácie, pre ktoré je reklama na internete mimoriadne dôležitá, množí sa však počet negatívnych správ od fanúšikov. Asociácie UEFA a FIFA sa preto rozhodli konať.

slovakia

left justify in out

Dnes odštartoval štvordňový bojkot sociálnych sietí, cieľom ktorého je upozorniť na vulgárne, väčšinou rasistické urážky, ktoré sú adresované prevažne hráčom ale aj trénerom a členom realizačných tímov. Európska futbalová úniaMedzinárodná futbalová federácia nebudú od dnešného dňa až do pondelkového popoludnia zverejňovať príspevky na Twitteri, Facebooku Instagrame.

 

 

Pripojili sa tak k anglickým a iným športovým federáciám, ktoré sa rozhodli na problém upozorniť. Okrem futbalových účtov na sociálnych sieťach neuvidíme príspevky od zástupcov anglického ragby, britskej cyklistiky, kriketu či tenisu. Neaktívne budú aj účty televíznych staníc BT Sport a Sky Sports.

 

„Už máme dosť zbabelcov, ktorí sa schovávajú za svoju anonymitu, aby mohli šíriť svoje odporné ideológie. K útokom nedochádza len na trávniku, ale aj v on-line priestore. Musíme s tým niečo urobiť, je to neprijateľné. Je potrebné obrátiť sa na legislatívu a na mediálnych gigantov,“ vyjadril sa prezident UEFA Aleksander Čeferin.

 

 

Niektoré anglické kluby sa rozhodli bojkotovať sociálne siete už v priebehu uplynulých týždňov, súčasný bojkot má ale oficiálnu podporu Premier League. Rasizmus na sociálnych sieťach totiž stále narastá, dokonca sa nevyhýba ani známym hráčom. Negatívne skúsenosti s príspevkami na internete majú napríklad futbalisti Manchesteru United Paul Pogba a Marcus Rashford, útočník Chelsea Tammy Abraham, ako aj Yakou Meite z druholigového Readingu. Fanúšikovia ich začali rasisticky urážať po tom, ako v zápasoch nepremenili pokutové kopy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona