Smer-SD plánuje iniciovať až štyri mimoriadne schôdze!

NETKY.SK • 21 September 2021, 13:00 • 2 min
Smer-SD plánuje iniciovať až štyri mimoriadne schôdze!

BRATISLAVA - Smer-SD podáva návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR o cenách energií. Má už vyzbierané potrebné podpisy. Schôdze majú byť, okrem energií, aj o zdražovaní niektorých potravinárskych výrobkov, konsolidácii verejných financií a o očkovaní detí.

slovakia

left justify in out

"Nerobíme nič prekvapujúce," povedal Robert Fico na úvod tlačovej besedy. Priblížil, že poslanci Smeru-SD sa pokúšali o zaradenie bodov týkajúcich sa cien energií, potravín a verejných financií na aktuálnu schôdzu parlamentu, ich návrhy však neprešli. Vládna koalícia podľa neho nemá záujem o tieto témy. Skonštatoval, že ministri predkladajú na rokovanie "hlúposti" a "nezmyselné" veci. "Sú mimo pulzu dňa," tvrdí Fico.

 

 

Prečítajte si: Prichádza nárast cien tepla

 

Poslanci chcú, aby sa parlament na mimoriadnej schôdzi zaoberal otázkou výrazného rastu cien elektriny, plynu a tepla v budúcom roku a otázkou rizík pre štátny rozpočet po sprevádzkovaní plynovodu Nord Stream 2. Fico považuje za správne od vlády očakávať, aby predložila kroky, ktoré urobí na elimináciu cenového skoku v roku 2022. O podobnú schôdzu sa už Smer-SD pokúšal, jej program však plénum neschválilo.

 

Možno vás zaujme: Robert Fico varuje Českú republiku. Európsku komisiu vyzval na preskúmanie dodržiavania ľudských práv

 

V prípade mimoriadnej schôdze k očkovaniu detí sa podľa Fica dohodli s nezaradeným poslancom Tomášom Tarabom, ktorý má tento návrh predložiť. Fico tvrdí, že minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský ide v tomto prípade proti odporúčaniam Európskej liekovej agentúry. Ostatné mimoriadne schôdze budú predkladať poslanci Smeru-SD.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona