Volkswagen napriek škandálu prekonal v predaji v 1. polroku Toyotu

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 11:17 • 2 min
Volkswagen napriek škandálu prekonal v predaji v 1. polroku Toyotu

TOKIO - Napriek škandálu spojeného s podvodmi pri emisných testoch sa nemecká automobilka Volkswagen dostala za 1. polrok tohto roka späť na čelo rebríčka najväčších predajcov automobilov na svete.

slovakia

left justify in out

Ukázali to dnešné informácie o predaji jej najväčšieho konkurenta, japonskej firmy Toyota. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Toyota dnes oznámila, že predaj jej áut dosiahol za 1. polrok tohto roka 4,99 milióna. V medziročnom porovnaní to znamená pokles o 0,6 %. Na porovnanie, Volkswagen v stredu (27.7.) oznámil, že za prvých šesť mesiacov roka predal vo svete 5,12 milióna áut.

 

Pod pokles predaja vozidiel Toyoty sa podpísalo niekoľkodňové vynútené prerušenie výroby. Na jednej strane ovplyvnil začiatkom roka produkciu výbuch v oceliarni Aichi Steel, čo obmedzilo dodávku komponentov z ocele. Na druhej strane do výroby zasiahli v polovici apríla dve po sebe idúce zemetrasenia v prefektúre Kumamoto na ostrove Kjúšú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies