V Afrike potvrdili už viac ako tri milióny potvrdených prípadov na koronavírus

NETKY.SK • 11 Január 2021, 07:31 • 2 min
V Afrike potvrdili už viac ako tri milióny potvrdených prípadov na koronavírus

JOHANNESBURG - Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v Afrike prekročil hranicu tri milióny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa tamojších úradov evidujú už viac ako 72-tisíc mŕtvych. Až 30 percent nakazených, viac ako 1,2 milióna, pochádza z Juhoafrickej republiky, kde zomrelo 32 824 ľudí.

 

Vysoký počet odhalených prípadov môže súvisieť s tým, že tam robia oveľa viac testov v porovnaní s inými africkými štátmi.

 


V JAR sa takisto začala šíriť nákazlivejšia verzia vírusu. Tamojšie nemocnice dosahujú svoje kapacity. Sedemdňový priemer potvrdených prípadov sa za uplynulé dva týždne zvýšil z 19,86 prípadov na 100-tisíc obyvateľov z 26. decembra na 30,18 prípadov k 9. januáru. Vyplýva to z údajov Johns Hopkins University.

Juhoafrický prezident Cyril Ramaphosa sa cez týždeň stretne s predstaviteľmi vlády, aby zhodnotili, či by nemali zaviesť prísnejšie opatrenia s cieľom spomaliť šírenie vírusu. Musia však brať do úvahy aj ekonomiku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies