Putin má v pláne zjednotiť krajiny bývalého Sovietskeho zväzu a urobí väčší projekt ako ZSSR

NETKY.SK • 1 Január 2020, 13:08 • 2 min
Putin má v pláne zjednotiť krajiny bývalého Sovietskeho zväzu a urobí väčší projekt ako ZSSR

BERLIN, RIA Novosti – Vytvorenie „Únie“ s Bieloruskom je len prípravou na realizáciu iného, oveľa rozsiahlejšieho projektu – bude to väčšie ako Sovietsky zväz. Takýto názor uviedol nemecký politológ Alexander Rar v reakcii na zjednotenie Ruska s Bieloruskom.

slovakia

left justify in out

V roku 2024 sa môže Vladimír Putin stať vodcom silnej medzištátnej únie, založenej na Euroázijskom hospodárskom združení. Táto štátna formácia sa stane akýmsi analógom Európskej únie, bude ale viac prepojená. Bude to niečo porovnateľné s ZSSR.

 

Tento názor zdieľaľ s novinármi nemecký politológ Alexander Rar, ktorý hodnotí výhliadky na zjednotenie Ruska s Bieloruskom. Podľa neho je nepravdepodobné, že by sa budúci rok vytvoril "Spojený štát", lenže nie kvôli problémom vo vzťahoch medzi Moskvou a Minskom, alebo zložitým technickým problémom. Procesy integrácie budú mať jednoducho širší formát a budú sa vzťahovať na všetky krajiny, ktoré sú súčasťou Euroázijského hospodárskeho združenia. 


Takmer všetky bývalé republiky Sovietskeho zväzu v súčasnosti neskrývajú túžbu maximalizovať Euroázijskú úniu ďalším zbližovaním svojich členov. Podľa Rara sa budúci rok môže vytvoriť určitý nadnárodný výbor a bývalé ZSSR sa zjednotí a zmení na analógiu Európskej únie. Na čele  tejto novej únie bude ten, kto sa teraz podieľa na jej formovaní, a to je Vladimír Putin.

 

Podľa odborníka je už veľa ľudí v Nemecku presvedčených, že vzájomná integrácia Ruska s Bieloruskom je len začiatok. V nasledujúcich rokoch sa rovnaké procesy v celej Euroázijskej únii zintenzívnia a v roku 2024 sa dokončí rozsiahle zjednotenie.              



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies