V Považskej Bystrici prebehol turnaj RFA 12. S naším štábom sme boli pri tom!

NETKY.SK • 21 September 2023, 18:00 • 2 min
V Považskej Bystrici prebehol turnaj RFA 12. S naším štábom sme boli pri tom!

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Turnaj RFA 12 priniesol opäť skvelé zápasy, vypredanú a fanúšikmi naplnenú halu a my sme mohli vidieť nabitú kartu plnú známych slovenských aj českých mien. Highlight večera bol však dlho očakávaný duel Radovan Vuković vs. Sebastian Fapšo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

9. septembra sa v Považskej Bystrici konal turnaj RFA 12 pod taktovkou domácej organizácie Real Fight Arena. Diváci mohli sledovať už od prvého zápasu dychberúce momenty, ktoré priniesol turnaj. Azda najzaujímavejším zápasom večera bol očakávaný fight medzi Radovanom Vukovićom a Sebastianom Fapšom

 

Súboj bol pre Fapša kvalifikačným stretom o titul pod pravidlami Real Fight. Trojnásobný majster Slovenska v K1 si od začiatku duelu išiel za výhrou, a nakoniec Fapšo v domácom prostredí nastúpil proti odhodlanému Vukovićovi. Vzájomný rešpekt a načítavanie zo strany oboch bojovníkov. Do každého úderu išlo množstvo síl, Fapšo dostal Vukovića na pletivo, kde sa snažil nahlodať súpera, ten ale v žiadnom prípade nebol statický a neaktívny. Fapšo bol však ľahký na nohách a súperovi uštedril smršť úderov a koleno pätnásť sekúnd pred koncom kola z jeho strany! Vuković zostal na zemi, a bolo vybavené!

Ďalším zaujímavým fightom večera bol zápas Milana Ďatelinku, ktorý sa vrátil na víťaznú vlnu. Pôvodne sa mal stretnúť s niekým iným, no nakoniec sa jeho náhradným súperom na poslednú chvíľu stal Španiel Cristian Corujo. Tento duel sa skončil expresne rýchlo vďaka tvrdým calf kickom,na ktoré Španiel nedokázal nájsť odpoveď.

 

Corujo s Ďatelinkom vydržal v klietke len minútu a zo zápasu si odniesol prasknutú kosť. Milan Ďatelinka tak po nesmierne dlhej dobe nabehol na víťaznú vlnu a ukončil tak hrozivú sériu troch prehier v rade. Upravil svoje skóre na 9-7 a momentálne sa tu naskytá otázka, či dôjde k dlho plánovanému súboju s Ivanom Vladimirom alebo ho vyzve niekto iný.

V neposlednom rade priniesol turnaj RFA 12 zaujímavý zápas v bantamovej váhe, kde si sily zmerali dvaja amatérsky majstri organizácie SOMMA Adam Neupauer a Dominik Toporcer. Toporcer zo začiatku zakračoval súpera, Neupauer ale dokázal trafiť veľmi dobre a donútil o zbrklý pokus o takedown súpera. Neupauer aj cítil, že dobre zasiahol Toporcera, ten sa však ale snažil okamžite vrátiť do zápasu. Toporcer sa potom snažil o takedown, ten mu nevyšiel, ale v následnej akcii rozdal skvelé koleno z klinču a konečne sa tak dostal na zem.

Po polovici kola, mal Toporcer dobrú bilanciu s viacerými dobrými údermi. Neupauer sa v spodnej pozícii snažil brániť, no ground and pound jeho súpera mu sposôbil otvorenú tržnú ranu na tvári. Neupauerova tvár zostala zaliata krvou. Toporcer ešte minútu pred koncom pridal ďalšie tvrdé údery. V prestávke medzi kolami bolo doktorom rozhodnuté, že Adam Neupauer nebude môcť v dueli pokračovať a Toporcer tak má za sebou dohromady už štvrté víťazstvo v RFA!

 

Pozrite si postrehy fighterov z tohto napínavého turnaju a ich ďalšie plány do budúcnosti v našej reportáži na vrchu článku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA, Fight Live, Sportnet Foto: RFA / Dávid Duducz
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies