V uliciach stretnete oveľa viac policajtov a vojakov! Budú kontrolovať dodržiavanie opatrení

NETKY.SK • 1 Marec 2021, 10:37 • 2 min
V uliciach stretnete oveľa viac policajtov a vojakov! Budú kontrolovať dodržiavanie opatrení

BRATISLAVA – Na dodržiavanie protiepidemiologických opatrení budú dohliadať vo vyššej miere dohliadať nie len policajti, ale už aj vojaci.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z dokumentu, na ktorom sa počas nedele zhodli členovia vlády, na dodržiavanie protiepidemiologických opatrení budú vo zvýšenej miere dohliadať vojaci a policajti.

 

Zintenzívnia sa kontroly v uliciach

Ako informovalo Ministerstvo vnútra SR, jeho úlohou je zintenzívniť kontroly fyzických osôbdodržiavanie povinnej domácej karantény.

 

O tom, koľko kontrol vykonali príslušníci silových zložiek a koľko ľudí museli pokutovať, bude rezort informovať na pravidelnej báze.

 

Zároveň by sa mala spustiť aj e-karanténa. Príslušníci polície či vojaci budú dohliadať aj na dodržiavanie stanovenej plochy 15 m2 na jedného zákazníka v obchodoch. Vláda chce tiež zriadiť nonstop linku, kde by samotní občania mohli nahlasovať nedodržiavanie stanovených opatrení.

 

Súvisiaci článok: Zákaz vychádzania, povinné respirátory a mnoho ďalších opatrení je známych. Matovič ďakuje za dobre odvedenú robotu

 

Prísny režim na hraniciach

Sprísniť by sa mal aj režim na hraniciach. V prípade návratu či vycestovania do zahraničia sa bude vyžadovať negatívny výsledok RT-PCR alebo antigénového testu, ten však nesmie byť starší ako 7 dní.

 

Zároveň sa budú akceptovať iba testy vykonané v rámci Európskej únie. Výnimku dostali ľudia, ktorým zdravotný stav neumožňuje vykonanie testu, osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19. Tí sa budú musieť preukázať dokladom nie starším ako tri mesiace.

 

Výnimka sa týka už aj zaočkovaných ľudí, ktorí dostali už aj druhú dávku očkovacej látky a uplynulo aspoň 14 dní od jej podania.

 

Pendleri sa budú musieť na hraniciach preukazovať negatívnym výsledkom testu, nie starším ako 72 hodín.

 

Na hraničných priechodoch by mohli vzniknúť aj mobilné odberné miesta, kde by sa mohli ľudia nechať pretestovať na prítomnosť koronavírusu.

 

Prečítajte si tiež: Česko je uzavreté, započal nový núdzový stav a dodržiavanie opatrení kontroluje armáda

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies