Vodcu vojenského prevratu v Thajsku vymenoval kráľ do čela junty

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 09:24 • 2 min
Vodcu vojenského prevratu v Thajsku vymenoval kráľ do čela junty

BANGKOK - Vodca vojenského prevratu v Thajsku generál Prajut Čan-o-Ča dnes oznámil, že ho kráľ oficiálne schválil vo funkcii šéfa vojenskej rady, ktorá bude riadiť krajinu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Jeho schválenie vo funkcii potvrdil vo vyhlásení aj kráľovský palác. Vo vyhlásení, ktoré prečítal v televízii, tiež uviedol, že ak sa budú opakovať politické protesty, bude nútený použiť silu. Jeho cieľom je podľa jeho slov usporiadať voľby čo možno najskôr, ale časový rámec pre toto hlasovanie nespomenul.

 

"Ak nebudeme mať politické konflikty, môžeme sa vrátiť k normálu," odpovedal podľa agentúry DPA na otázku, kedy sa k moci vráti civilná vláda.

 

Generál na tlačovej konferencii na generálnom štábe armády povedal, že dovtedy bude vládnuť krajine s pomocou stálych tajomníkov vládnych ministerstiev.

 

V Thajsku vyhlásila armáda 20. mája výnimočný stav a následne sa 22. mája - po takmer siedmich mesiacoch politických nepokojov v štáte - chopila moci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies