Voľby 2023 sú tu už čoskoro, nezabudnite sa zúčastniť nášho hlasovania

NETKY.SK • 24 August 2023, 09:00 • 2 min
Voľby 2023 sú tu už čoskoro, nezabudnite sa zúčastniť nášho hlasovania

Ponúkame sumár informácií, ktoré vám pripomenú všetko dôležité ohľadom septembrových volieb

slovakia

left justify in out

Parlamentné voľby sú už takpovediac za dverami. Už o pár týždňov sa Slováci vyberú do volebných miestností. V nich odovzdajú hlas tej politickej strane, o ktorej si myslia, že to s budúcnosťou našej krajiny myslí ozaj vážne...Na našom webe Netky.sk si môžete prečítať všetko, čo vás o voľbách zaujíma a budete mať možnosť, zapojiť sa do hlasovania. V ňom môžete dať najavo, komu by ste vo voľbách dali dôveru.

 

 

V prípade, že vo volebný deň nebudete doma, môžete voliť aj z akéhokoľvek iného mesta či obce, ak ste si vybavili hlasovací preukaz. Ten získate v obecnom alebo mestskom úrade v mieste vášho trvalého bydliska. Poštou alebo prostredníctvom e-mailu to musíte stihnúť tak, aby bola vaša žiadosť doručená do 8. septembra 2023. Ak o hlasovací preukaz požiadate osobne, máte čas do 29. septembra 2023.

 

Voliči, ktorí sú zdravotne indisponovaní, imobilní alebo aj starší občania, môžu svoj hlas preferovanej politickej strane odovzdať aj z pohodlia svojho domova. Vo volebný deň je nutné požiadať kompetentných v obecnom alebo mestskom úrade v mieste trvalého bydliska o prenosnú urnu a členovia volebnej komisie za voličom osobne prídu.

 

 

Odovzdať svoj hlas môžete aj zo zahraničia. O túto možnosť voľby doteraz požiadalo 72 993 občanov. Hlasovacie lístky v tomto prípade musia byť doručené na MV SR do 29. septembra 20023 do 12.00 hod. Voľby do Národnej rady-parlamentu sa budú konať v sobotu 30. septembra 2023 od 7.00 - 22.00 hod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies