Kto sa nenechá zaočkovať, nech sa vzdá lekárskej starostlivosti v prospech zodpovedných ľudí, odkázal lekár antivaxerom

NETKY.SK • 11 Január 2021, 09:07 • 2 min
Kto sa nenechá zaočkovať, nech sa vzdá lekárskej starostlivosti v prospech zodpovedných ľudí, odkázal lekár antivaxerom

BERLÍN – Nemecký lekár Wolfram Henn tvrdí, že tí, ktorí sa odmietnu zaočkovať, by sa následne mali zrieknuť aj intenzívnej lekárskej starostlivosti v prospech tých, ktorí sa očkovať dať nemôžu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom denník DW - Deutsche Welle. Lekár Wolfram Henn tvrdí, že odporcovia očkovania, ktorí odmietajú vakcínu ako prevenciu proti ochoreniu COVID-19, by mali za svoje rozhodnutie aj niesť zodpovednosť a znášať následky.

 

Ľudia, ktorí odmietnu vakcínu COVID-19, by podľa lekára nemali mať prístup k ventilátorom a iným núdzovým opatreniam, v prípade, že sa nakazia.

 

img

 

“Ktokoľvek, kto chce odmietnuť očkovanie, nech si prosím so sebou vždy prinesie podpísaný dokument v znení: Nechcem byť očkovaný! Chcem ochranu pred ochorením prenechať na druhých! Ak ochoriem, prenechám tak svoje lôžko na JIS a ventilátor iným,” odkazuje Henn.

 

Mohlo by vás zaujímať: V Afrike potvrdili už viac ako tri milióny potvrdených prípadov na koronavírus

 

Zároveň je toho názoru, že zanedbávanie prevencie nie je otázka názoru či presvedčenia, ale spoločenského blaha. Tiež verejnosť vyzval, aby sa primárne riadila názormi skutočných odborníkovnepočúvala odporúčania konšpirátorovpseudo expertov, ktorí odrádzajú ľudí od očkovania.

 

img

 

Lekár tiež uviedol, že každá vakcína môže vyvolať nežiadúce účinky, preto panika okolo negatívnych účinkov očkovacej látky proti koronavírusu, nie je absolútne na mieste.

 

Henn v rozhovore ostro vystúpil proti popieračom koronavírusuľuďom, ktorí stoja v Nemecku za masovými demonštáciami, kde protestujú proti nariadeniam vlády s cieľom zabrániť šíreniu nákazy.

 

„Naliehavo odporúčam, aby títo ľudia išli do najbližšej nemocnice a predložili svoje konšpiračné teórie lekárom a sestrám, ktorí sa práve vrátili z preplnenej jednotky intenzívnej starostlivosti úplne vyčerpaní,“ uviedol lekár.

 

Prečítajte si tiež: V Prahe protestovali ľudia proti nariadeniam vlády v čase pandémie. Prišiel ich podporiť aj exprezident Václav Klaus

 

Rozhorčenie lekára vyvolali aj šírenie nepodložených a neoverených informácií, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach a vyvolávajú tak zbytočný zmätok v spoločnosti.

 

img

 

Najväčšie obavy z vakcíny pritom vzbudzuje skutočnosť, že bola vyvinutá v relatívne krátkom čase. Tu sa však zabúda zdôrazniť, že jednotlivé tímy, ktoré na očkovacej látke pracovali si vymieňali svoje poznatky, čo značne urýchlilo celý proces vývoja.

 

Lekár zároveň zdôraznil, že aktuálne je veľmi dôležité dodržiavať základné odporúčania, teda nosiť rúška, dodržiavať odstupy, umývať si ruky a minimalizovať sociálne kontakty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona