Južná Kórea: Na proteste proti vypúšťaniu vody z Fukušimy zadržali niekoľko ľudí

NETKY.SK • 24 August 2023, 09:30 • 2 min
Južná Kórea: Na proteste proti vypúšťaniu vody z Fukušimy zadržali niekoľko ľudí

Soul 24. augusta (TASR) - Najmenej 14 ľudí zadržala vo štvrtok juhokórejská polícia po tom, čo počas protestu proti vypúšťaniu vody z japonskej jadrovej elektrárne Fukušima vstúpili do budovy, v ktorej sa nachádza japonské veľvyslanectvo.

slovakia

left justify in out

Protest sa konal v deň, keď začalo Japonsko vypúšťať rádioaktívnu vodu z poškodenej elektrárne do Tichého oceánu. Ide o polarizujúci krok, ktorý vyvolal novú vlnu kritiky od krajín ležiacich v regióne obklopujúcom Japonsko. Skupina prevažne mladých ľudí sa počas protestu v Soule dostala na ôsme poschodie budovy, pred ktorou sa konala demonštrácia. Práve na tomto poschodí sa nachádza japonské veľvyslanectvo a demonštranti tam rozvešali rôzne plagáty odsudzujúce vypúšťanie rádioaktívnej vody. "Oceán nie je odpadkovým košom Japonska," písalo sa na jednom z plagátov. Na ďalšom demonštranti Japonsko vyzývali, aby okamžite prestalo vypúšťať kontaminovanú vodu.

 

Pred budovou s japonským veľvyslanectvom sa zhromaždilo približne 50 ľudí. Fotograf agentúry Reuters videl, ako policajti z budovy neskôr vynášajú demonštrantov a nakladajú ich do autobusu. Miestna policajná stanica v Soule bezprostredne uviedla, že o zadržaní demonštrantov ešte nemá informácie. Nemenovaný organizátor protestu však pre Reuters uviedol, že polícia zadržala 14 ľudí. Podľa agentúry Jonhap ich zadržali 16.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / Reuters Foto: Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies