Rady z Biblie – Ako začať odznovu

NETKY.SK • 31 August 2021, 07:41 • 2 min
Rady z Biblie – Ako začať odznovu

Každý človek, či už starší alebo mladší, sa už pravdepodobne pokúšal nájsť čo najlepší možný spôsob, ako začať odznovu.

slovakia

left justify in out

Dôvody na závažné rozhodnutie, akým zanechanie minulosti iste je, sa líšia. Veď koniec-koncov, nie sme všetci rovnakí, a teda je pochopiteľné, že zrodenie chuti na ďalší začiatok, sa deje všelijako.

 

img

 

Vyvstáva však istý, dovolím si tvrdiť, dosť prehliadaný problém. Napísať či povedať, že je najpríhodnejší čas pustiť sa do nepoznaného, je vec celkom ľahká, ale uskutočniť, jáj, to už je čosi celkom iné. Kiežby existoval návod, kiežby len bolo na dosah čokoľvek, o čo by sa dalo oprieť, aby sen opustil fantáziu a vydal sa do reality.

 

Prečítajte si: Všetko bude v poriadku, odkazuje Boh

 

Biblia
A možno je riešenie oveľa bližšie, než by sa zdalo a než by sa myseľ odvážila dúfať. Pravdou je, že v Biblii je odpoveď na všetko. Príbeh za príbehom ukazuje cestu, ktorou treba ísť, keď sa život ocitne v období, v ktorom je priam nutnosťou dať zbohom včerajškom, aby zajtrajšok mohol byť lepší.

 

img

 

To dobré
Prvý krok spočíva v zrelom obzretí sa späť. Nikto nie je úplne spokojný s príbehom, ktorý si napísal, ale bez pochybností v ňom bolo aj veľa dobrého. Treba teda zvážiť, čo vyhodiť z prítomnosti a čo si ponechať. Prečo by sme pre jednu zlú kapitolu ničili celú ľudskú knihu?

 

Všednosť
Keď sa človek rozbehne za začiatkom, očakáva niečo veľkolepé. Má chuť vyskúšať dosiaľ nevyskúšané, viac riskovať a nezapodievať sa ničím, čo by sa dalo nazvať obyčajným. Deň je však daný tak, že v ňom musí byť miesto aj pre všednosť, stačí si pomyslieť na zamestnanie alebo starostlivosť o domácnosť. Napriek tomu nie je dôvod na sklamanie, pretože aj v najobyčajnejšom popoludní sa môže zrodiť zázrak. Boh je expert na podobné prekvapenia a rád ukazuje, že Jeho moc je neobmedzená a nie je nič, do čoho by nemohol vniesť neopakovateľný zážitok.

 

img

 

Možno vás zaujme: Takto vyzerajú tie najneohrabanejšie slovné povzbudenia!

 

Skús to ešte raz
To, že predtým niečo nevyšlo, ešte neznamená, že sa rovnaký scenár zopakuje. Sklamanie v minulosti neznačí, že sa neoplatí dôverovať. Prehratý boj neznamená, že sa nemá bojovať. Nevypočutá modlitba neznačí, že sa nemá modliť. Začiatok si vyžaduje silu a iba silný jedinec sa nevzdáva. Uzavrieť sa je ľahké, ale zotrvať a usmievať sa, je známkou hrdinu.

 

Ingrediencie 

Začať odznova môžeme kedykoľvek a kdekoľvek. Situácia nikdy nie je natoľko zničená, aby sme nemohli znova povstať a dať si druhú alebo aj tisícu šancu.

 

Potrebné sú iba tri ingrediencie: človek, odhodlanie ísť vždy ďalej a Boh. Nič viac a nič menej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies