Kings zvíťazili nad Arizonou v závere NHL Global Series v Austrálii

NETKY.SK • 24 September 2023, 13:30 • 2 min
Kings zvíťazili nad Arizonou v závere NHL Global Series v Austrálii

MELBOURNE - Hokejisti Los Angeles Kings zvíťazili v prípravnom zápase nad Arizonou Coyotes 3:2 a uzavreli historické turné NHL po Austrálii. V melbournskej Rod Laver Aréne vrátili súperovi prehru 3:5 z predošlého duelu NHL Global Series.

slovakia

left justify in out

Zámorská liga sa prípravnými duelmi v Austrálii snažila o rozšírenie svojej globálnej stopy. Dva zápasy prilákali vyše 26-tisíc fanúšikov, ktorí sledovali hokejové zápasy v hale známej z grandslamového tenisového turnaja Australian Open. "Bolo úžasné propagovať ligu v novej krajine. Myslím si, že oba tímy si užili tento týždeň. Som rád, že sme v druhom zápase zvíťazili. V nasledujúcej sezóne máme veľké očakávania," uviedol útočník Adrian Kempe, ktorý gólom do prázdnej bránky v 60. minúte zvýšil na 3:1. Keďže Travis Dermott krátko na to znížil, práve Kempeho gól sa ukázal ako víťazný.

 

Arizona zložila zo svojich hráčov dva tímy, pričom druhý odohral v zámorí dva prípravné duely so St. Louis Blues. V prvom z nich sa do streleckej listiny zapísal aj slovenský útočník Miloš Kelemen, ktorý presilovkovým gólom v 55. minúte skorigoval skóre na konečných 2:3.

 

Turné v Melbourne predstavuje piaty ročník globálnej série NHL, počas ktorej sa zápasy konajú mimo Severnej Ameriky, no tentokrát prvýkrát mimo Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: RFI
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies