VIDEO: Fackovací zápas v Poľsku sa skončil tragicky!

NETKY.SK • 30 November 2021, 14:51 • 2 min
VIDEO: Fackovací zápas v Poľsku sa skončil tragicky!

U našich severných susedov sa v poslednom čase roztrhlo vrece s bizarnými verziami bojových športov, ktoré vyvolávajú zmiešané pocity. Posledný incident však prekročil všetky hranice.

slovakia

left justify in out

Fackovacia liga s názvom PunchDown ponúka nezvyčajné zápasy, v ktorých ide o to, že sa bojovníci triafajú otvorenými dlaňami do tváre bez toho, aby mohli uhnúť. Vyhráva ten, kto pošle súpera k zemi. PunchDown je najväčšou organizáciou tzv. slapfightingu na svete a galavečer s poradovým číslom 5 priniesol vážne zranenie jedného z účastníkov, ktoré sa mu stalo osudným.

 

 

Bývalý strongman Artur Walczak sa po facke od protivníka zvalil na zem a zdravotníci ho okamžite previezli do nemocnice, kde mu diagnostikovali poškodenie mozgu. Po operácii ho lekári uviedli do umelého spánku, z ktorého sa im ho nepodarilo prebudiť a rodina bojovníka zahájila oficiálnu zbierku na nákladnú rehabilitáciu. K úrazu došlo 22. októbra a o viac ako dva mesiace neskôr bol Walczak po trvalom poškodení nervovej sústavy mŕtvy.

 

 

Druhý incident sa udial na udalosti The War 3, ktorá priniesla zvláštny súboj piatich na piatich podľa pravidiel MMA. Takéto súboje sa uskutočňujú pod dohľadom troch rozhodcov, ktorí však nestíhajú kontrolovať každý súboj. Výsledkom tohto chaosu bola situácia, v ktorej sa jeden zo zápasníkov zvalil na zem a jeho protivník ho aj napriek tomu triafal do hlavy ako zmyslov zbavený. Koncept pripomína turnaje Team Fighting Championship, v ktorých ale na súboje dohliadalo až päť rozhodcov a nešlo o úplné besnenie.

 

 

Popularita zvláštnych mutácií zápasov MMA bez rukavíc v poslednom čase rastie, niektoré známe osobnosti zo sveta zmiešaných bojových umení im však nevedia prísť na chuť. „Nie som fanúšikom takýchto zápasov. Keď vidím nejakých našich ľudí, ktorí to skúšajú, dosť ma to znepokojuje. My organizujeme zápasy viac ako 25 rokov, v UFC sme ich usporiadali viac ako 7 000 a nikomu sa nikdy nič extrémne vážne nestalo,“ vyjadril sa prezident Dana White po tom, ako v októbri umrel po zápase bez rukavíc americký MMA bojovník Justin Thornton.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies