Vláda bude rokovať o eurofondoch, predčasných voľbách aj o investičnom stimule

NETKY.SK • 21 Jún 2023, 09:15 • 2 min
Vláda bude rokovať o eurofondoch, predčasných voľbách aj o investičnom stimule

Bratislava - Spoločnosť City stone design by mohla dostať štátny investičný stimul vo výške viac ako 2,21 milióna eur na rozšírenie svojej výroby dlažieb a iných betónových výrobkov v Geči (okres Košice-okolie). Vyplýva to z návrhu investičnej pomoci, o ktorom bude v stredu rokovať vláda. Kabinet Ľudovíta Ódora sa bude zaoberať aj nomináciou Slovenska na post kandidáta Slovenskej republiky na člena Európskeho dvora audítorov, čerpaním eurofondov či septembrovými predčasnými voľbami.

slovakia

left justify in out

Z eurofondov programového obdobia 2014 - 2020 sa od konca mája do piatka minulého týždňa 16. 6. podarilo vyčerpať 95,07 milióna eur. Z celkovej alokácie 14,50 miliardy eur je tak vyčerpaných 10,31 miliardy eur a zostáva vyčerpať ešte 4,19 miliardy eur. Predčasné voľby do Národnej rady (NR) SR, ktoré sa uskutočnia 30. septembra, majú stáť vyše 16,8 milióna eur. Vyplýva to z harmonogramu organizačno-technického zabezpečenia volieb z dielne Ministerstva vnútra  SR, o ktorom bude v stredu rokovať vláda. "Na zabezpečenie prípravy a vykonania volieb do Národnej rady SR v roku 2023 je potrebné uvoľniť finančné prostriedky pre kapitolu Ministerstva vnútra SR vo výške 13.686.875 eur a kapitolu Štatistického úradu SR vo výške 3.148.630 eur," píše sa v predloženom materiáli. Vláda má odobriť aktualizáciu kontingenčného plánu pre riešenie mimoriadnej situácie v súvislosti s možným hromadným príchodom Ukrajincov na Slovensko. Môže byť spôsobený eskaláciou vojny na Ukrajine. Očakávané náklady sú v celkovej sume 31,75 milióna eur. Kabinet sa bude venovať aj regulačným opatreniam v oblasti cien a marží potravín. Tie by sa podľa predloženého informatívneho materiálu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR nemali zavádzať. Podľa materiálu treba zvýšiť adresnú podporu ohrozených skupín obyvateľstva, nezavádzať regulačné opatrenia v oblasti cien a marží, zvyšovať efektívnosť potravinových ponukových reťazcov na Slovensku a zaviesť opatrenia na zvýšenie ekonomického rastu (podpora investícií, priame zahraničné investície, vymožiteľnosť práva, veda, výskum a inovácie).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies