Marek Krajčí neplánuje podať demisiu za nezvládnuté riadenie koronakrízy

NETKY.SK • 24 Február 2021, 06:23 • 2 min
Marek Krajčí neplánuje podať demisiu za nezvládnuté riadenie koronakrízy

BRATISLAVA – Po odvolaní ministra zdravotníctva Mareka Krajčího nevolá iba časť verejnosti, otvorene o tom hovoria už aj jeho koaliční partneri zo strany Za ľudí a SaS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Výmena na poste ministra sa pritom diskutovala aj na pondelkovej koaličnej rade štyroch lídrov. Potvrdil to aj predseda parlamentu Boris Kollár, ktorý uviedol, že personána výmena na ministerstve je na plesiach premiéra Igora Matoviča.

 

Nezvládnutý boj s pandémiou

Šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí počas včerajšej tlačovej besedy povedal, že ho veľmi mrzí reakcia členov SaSZa ľudí.

 

img

 

Tí totiž volajú po jeho výmene na ministerskej stoličke pre nezvládnutie krízového riadenia pandémie nového koronavírusu.

 

Súvisiaci článok: Predĺženie núdzového stavu je v rukách poslancov! O výmene Mareka Krajčího vo funkcii rozhodne premiér

 

Krajčí má podporu OĽaNO

Minister povedal, že nepovažuje za správne utiecť z “bojiska“ a vzdať sa svojho úradovania v čase, kedy je na Slovensku mimoriadne vážna epidemiologická situácia a prijatými opatreniami sa nedarí zastaviť šírenie nákazy v spoločnostiTvrdí, že aj naďalej má podporu predsedu vlády Matoviča, ako aj celého klubu OľaNO.

 

img

 

„Musím úprimne povedať, že som samozrejme smutný aj z reakcie pána Sulíka, eventuálne aj od niektorých poslancov zo strany Za ľudí, že ma vyzývajú, aby som vyvodil politickú zodpovednosť za situáciu, ktorá sa teraz udiala, na druhej strane mám veľmi silnú podporu pána premiéra a vlastného klubu. V tejto situácii nepovažujem za úplne správne utekať z bojiska,“ uviedol Krajčí. Dodal, že ak bude záujem, vo funkcii ostane.

 

V piatkovej relácii Braňo Závodský naživo tiež povedal, že zatiaľ nestretol nikoho, kto by ho mohol nahradiť a vyviesť krajinu z krízy. Ak však takú osobu spozná, nebude mať problém podať demisiu.

 

Mohlo by vás zaujímať: Krajčí to predostrel narovinu: Situácia s epidémiou koronavírusu sa na Slovensku zhoršuje

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies