VIDEO Potápač hľadel žralokovi priamo do papule, mohol mu spočítať rezáky!

NETKY.SK • 16 Február 2018, 08:34 • 2 min
VIDEO Potápač hľadel žralokovi priamo do papule, mohol mu spočítať rezáky!

Americký potápač, fotograf a sprievodca Eli Martinez získal neuveriteľné zábery bezprostredného stretnutia s viac než štvormetrovým žralokom tigrím. Stretol sa s ním v januári pri Tiger Beach na Bahamách. Na videu je vidieť, ako muž chytá predátora za papuľu a hľadí mu priamo do otvorenej tlamy.

slovakia

left justify in out

Rodák z texaského Rio Grande Valley jazdí za miestnymi žralokmi pravidelne a obrovského predátora menom Jenn tak už dobre pozná, píše server Novinky.cz. 

 

"Jenn je jeden z najväčších žralokov v Tiger Beach. Po každoročnom potápaní si na nás zvyká. Vyzerá to jednoducho a bezpečne preto, lebo žralokom doprajeme rešpekt, ktorí si zaslúžia," priznal Martinez agentúre AP.  "Sme si vedomí toho, že žraloci nie sú žiadni domáci maznáčikovia. Sú to veľkí predátori a vzbudzujú v nás rešpekt. Vždy je to veľká pocta, keď sa k nim môžeme priblížiť," dodal.

 

Dúvodom, prečo to celé robí, je to, že chce týmto tvorom čo najviac porozumieť. Vďaka tomu potom môže následne ľudí vzdelávať, ako je dôležité tieto zvieratá chrániť. "Žraloci sú vo vážnom ohrození pre vysoký dopyt po ich mäse, oleji, chrupavke, zubom a koži. Veľký zaáijem je aj o ich plutvy, čo v globálnom meradle spôsobilo razantný  pokles ich populácie, na niektorých miestach dokonca úplný kolaps," vysvetľuje Martinez.

 

Filmy, ako sú Čeľuste, spôsobili medzi ľuďmi zbytočný strach zo žralokov. "Je preto ťažké vzbudiť medzi ľuďmi záujem v oblasti ich ochrany. Niektorí ľudia si stále myslia, že jediný dobrý žralok je mŕtvy žralok," uzavrel.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies