Návrat legendy! Miesha Tate sa dnes po piatich rokoch predstaví v UFC

NETKY.SK • 17 Júl 2021, 16:20 • 2 min
Návrat legendy! Miesha Tate sa dnes po piatich rokoch predstaví v UFC

Dnešná noc bude mať pre fanúšikov MMA špeciálny význam. Do oktagonu UFC sa po piatich rokoch vracia ikona ženskej divízie Miesha Tate.

slovakia

left justify in out

Turnaj UFC Fight Night s hlavným ťahákom Makhachev vs Moisés ponúkne divákom chuťovku v podobe súboja Mieshy TateMarion Reneau. Rodáčka z Washingtonu sa v klietke naposledy objavila v roku 2016, keď ťahala za kratší koniec v súboji s Rachel Pennington a následne oznámila koniec svojej bohatej kariéry.

 

img

 

Tridsaťštyriročná bojovníčka si urobila meno v spoločnosti Strikeforce, kde sa v roku 2011 stala šampiónkou v bantamovej váhe a titul sa jej podarilo získať aj v UFC. Tate bola dlhé roky oceňovaná za svoj skvelý grappling, navyše sa stala pionierkou ženských divízií v najprestížnejšej MMA organizácii sveta, čo potvrdil aj prezident Dana White, podľa ktorého bol jej súboj s Rondou Rousey v roku 2012 zodpovedný za boom, ktorý nastal.

 

Miesha sa na veľký návrat zodpovedne pripravovala a podľa fotografií a videí vyzerá, že sa nachádza vo vynikajúcej forme. V rozhovore pred zápasom sa na chvíľu vrátila ku koncu kariéry. „Nemyslím si, že problémom bol tlak na moju osobu. Jednoducho som to však v tej chvíli až tak nezvládala. Keď trpíte depresiami, snažíte sa presvedčiť, že ste v poriadku, ale to som nedokázala,“ vyjadrila sa. Zrejme tým narážala na vzťah so zápasníkom Bryanom Carawayom, ktorý médiá označili za toxický a po konci kariéry sa s ním rozišla.

 

img

 

Dnes je z nej matka dvoch detí a tvorí harmonický pár s ďalším bojovníkom Johnnym Nunezom. Prípravu na návrat odštartovala minulý rok, len desať dní po narodení syna Daxtona. U jej trénera Erica Nicksicka najskôr prevládali obavy, keďže sa vracala po dlhej pauze a po pôrode, pomohol jej ale fakt, že bola viceprezidentkou spoločnosti ONE v Singapúre a zo športového sveta vlastne nikdy neodišla.

 

„Moja myseľ bola dlhodobo poškodená. Napravila som si ju tým, že som sa stretávala so skvelými ľuďmi, vrátane môjho snúbenca, ktorý je jedným z najobetavejších ľudí na svete. Je to veľmi odlišná situácia od čohokoľvek, čo som zažila. Som silnejšia, ľahšia, šťastnejšia a motivovanejšia než kedykoľvek predtým,“ dodala zápasníčka.

 

img

 

Dnešný duel napovie viac o jej budúcnosti v oktagone. Prehra by s najväčšou pravdepodobnosťou znamenala koniec nádejí, ak by sa jej však podarilo zvíťaziť, do úvahy by prichádzal titulový zápas, keďže meno Miesha Tate má vo svete MMA stále obrovský zvuk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies