LOH 2020: Putin neodcestuje do Tokia! Možno ani nikto ďalší z ruských politikov

NETKY.SK • 23 Júl 2021, 06:26 • 2 min
LOH 2020: Putin neodcestuje do Tokia! Možno ani nikto ďalší z ruských politikov

Ruský prezident Vladimir Putin sa nezúčastní na otváracom ceremoniáli olympijských hier v Tokiu a vôbec nezavíta do japonskej metropoly počas trvania hier.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom Kremeľ prostredníctvom Putinovho hovorcu Dmitrija Peskova. "Nebude nás reprezentovať prezident a v tejto chvíli neviem, či tam vôbec niekto vycestuje z vedenia našej krajiny. Je to koronavírusová realita, v ktorej sa momentálne nachádzame. Žijeme vo výnimočnej dobe a toto je jej súčasť," komentoval Peskov na webe Championat.com.

 

img

 

Prečítajte si: LOH 2020: Najmladšia členka slovenskej výpravy začne pod piatimi kruhmi súťažiť ako prvá

Na Hrách XXXII. olympiády v Tokiu sa predstaví 335 ruských športovcov v 33 športových odvetviach. Nebudú však oficiálne fungovať pod ruskou vlajkou a po prípadných víťazstvách si nebudú môcť vypočuť štátnu hymnu. Namiesto nej bude v Tokiu znieť časť Klavírneho koncertu č. 1 od legendárneho skladateľa Piotra Iľjiča Čajkovského a za menami ruských športovcov sa objaví skratka Ruského olympijského výboru (ROC).

 

img

 

Možno vás zaujme: LOH 2020: Tokio hlási takmer 2 000 nových prípadov za jeden deň! Medzi pozitívnymi boli aj české volejbalistky

Už od konca minulého roka je všeobecne známe, že Rusi nemôžu štartovať na OH 2020 a ZOH 2022 pod názvom svojej krajiny, vlajkou a nesmú počúvať ani svoju hymnu. Dôvodom trestu je obvinenie z manipulovania dát z antidopingového laboratória v Moskve v rokoch 2012 až 2015 pred ich odovzdaním Svetovej antidopingovej agentúre (WADA). Rusi celkovo v Tokiu neobsadia iba sedem športov. Sú nimi basketbal, bejzbal/softbal, golf, surfing, skejtbording, futbal a pozemný hokej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies