Pátranie po stíhačke F-35 bolo zo strany Spojených štátov už ukončené

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 10:14 • 2 min
Pátranie po stíhačke F-35 bolo zo strany Spojených štátov už ukončené

TOKIO - Počas aprílového cvičného letu sa stratila z radarov stíhačka japonského letectva. Keďže sa však jednalo o územie USA, do pátrania sa pustila aj táto krajina.

slovakia

left justify in out

Model stíhacieho lietadla F-35 Lightining II japonského letectva sa v rámci cvičného letu stratil z radarov niekde nad Tichým oceánom. Do pátrania sa zapojilo ako Japonsko tak aj USA. Spojené štáty však už pátranie, ktoré trvalo od apríla, ukončili po tom, ako lokalizovali nešpecifikované trosky z nezvestného stroja. 

 

img

 

Krajina vychádzajúceho Slnka bude v pátraní po stroji plnom tajných vojenských technológii aj naďalej pokračovať. Minister obrany Japonska Takeši Iwaja sa vyjaril, že pilot ako aj stíahcie lietadlo sú naďalej nezvestní, a preto sa pátracia akcia zo strany ešte nezastavila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

©Lockheed Martin Follow my aviation accounts: @the_a10_thunderbolt_ii @the_f22_raptor @american_air_forces @the_fa18_hornet Check out my personal account: @emperor_seamus Wanna talk? Message me on Kik! Username: BurstSeamus1 Follow my friends: @ghost_wolfgirl @militaryaviationgallery @winglet_aviation @burtonader @air_force_power @usafjets @usnjets @usmcjets @all.things.aviation @royalnavy_pics_daily #aviation#f22#f35#raptor#lightning#ii#f35lightningii#f22raptor#usaf#usn#usmc#unitedstates#airplane#epic#epicness#awesome#awesomeness#un#united#sun#military#navy#airforce#marinecorps#lockheedmartin#like4like#viper

Príspevok, ktorý zdieľa ✈The F-35 Lightning II ✈ (@the_f35_lightning_ii),

 

Stíhačka F-35 Lightning II sa z radarov stratila začiatkom apríla počas noci neďaleko pobrežia mesta Aomori v severnej časti ostrova Honšu. Príčina nehody je stále predmetom vyšetrovania. Japonsko má v súvislosti s možnými vojenskými hrozbami Číny a Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) záujem o kúpu 147 stíhačiek od USA práve tohto typu. Lockheed Martin F-35 Lightning II sú jednomotorové, viacúčelové stíhacie lietadlá piatej generácie s technológiou stealth. Určené sú na vykonávanie pozemných útokov, prieskumu a vzdušných obranných misií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies