Hlavné mesto slovenského vinárstva vás opäť pozýva na Deň modranského vína

NETKY.SK • 5 Apríl 2024, 12:10 • 2 min
Hlavné mesto slovenského vinárstva vás opäť pozýva na Deň modranského vína

Spoznajte zblízka najlepších vinárov malokarpatskej oblasti a ich tekuté výtvory na tradičnom Dni modranského vína.

slovakia

left justify in out

Otvorené pivnice, stretnutia, degustácie, kultúrne podujatie, dobré jedlo a zaujímavé diskusie - to všetko môžete zažiť v sobotu 13. apríla v nepísanom hlavnom meste slovenského vína - západoslovenskej Modre. Na malom vínnom festivale môžete privítať jar symbolicky - s pohárom dobrého iskrivého vína v ruke.

A nielen to - Dni modranského vína sú zároveň skvelou príležitosťou, ako spoznať malebné zákutia tohto mestečka, zabviť sa, porozprávať pri niečom dobrom so starými známymi, dozvedieť sa o vinárskych tradíciách tohto regiónu z prvej ruky od tých najpovolanejších.

Deň modranského vína bude prehliadkou viac ako 400 vín z modranského regiónu, ktoré môžete spoznávať na 40-tich rôznych degustačných miestach - v pivničkých, baroch, vinotékach, na dvoroch. 

Priamo vinári vás pohostia aj výbornými chuťovkami k vínku, alebo si zájdite do niektorej zo skvelých modranských reštaurácií. 

Na debate sa dozviete viac o tomto vychýrenom vinárskom regióne, jeho minulosti, tradíciách, ale aj najnovších trendoch. Budete môcť tiež ochutnať miešané nápoje z vína, či zapojiť sa do zábavného kvízu, ktorého hlavnou výhrou je - ako inak - kartón vína.

 

Špecialitou Dňa modranského vína bude tzv. tmavá degustácia - tajomná degustácia v romantických priestoroch, ktorá vás naučí používať všetky vaše zmysly pri vychutnávaní vína. Počas tmavej degustácie sa bude ochutnávať päť vzoriek modranského vína, kapacita akcie je obmedzená.

Na námestí pod sochou Ľudovíta Štúra bude pripravená bohatá gastro-zóna s kvalitným street-foodom, syrmi, koláčmi, ale aj kávou, či nealkom.

Dopravu medzi jednotlivými vinárstvami bude zabezpečovať v ten deň kyvadlová doprava zadarmo. 

Viac informácií a vstupekny získate na www.vinozmodry.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
víno z Modry
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies