Austrálski tenisti podporia svoju krajinu v boji proti požiarom

NETKY.SK • 3 Január 2020, 10:18 • 2 min
Austrálski tenisti podporia svoju krajinu v boji proti požiarom

SYDNEY - Austráliu aj naďalej trápia požiare, s ktorými krajina bojuje už niekoľko mesiacov. Domáce obyvateľstvo je na takéto každoročné vyčíňanie prírody už zvyknuté, no tak zlá terajšia situácia sa naposledy odohrala pred 10 rokmi.

slovakia

left justify in out

Počet obetí stúpa

Austrálski tenisti Nick Kyrgios, Alex de Minaur aj Samantha Stosurovú sa preto rozhodli finančne prispieť na pomoc obetiam rozsiahlych požiarov, ktoré aktuálne sužujú krajinu. Oheň si už vyžiadal 18 obetí.

 

 

Aj športovci majú srdce

Kyrgios aj Stosurová za každé eso na turnajoch pred Australian Open darujú po 200 austrálskych dolárov (cca 125 eur), de Minaur 250. "Začínam s podporou tých, ktorí sú obeťami ohňa. Za každé jedno eso, ktoré toto leto na turnajoch dosiahnem, darujem 200 dolárov," napísal na sociálnej sieti 24-ročný Kyrgios. Keďže Austrália je na južnej pologuli, leto je v tejto krajine vtedy, keď sa Európania tešia zo snehu.

 

 

Hviezda cricketu aj riaditeľ ATP Cup

"Páči sa mi to, ja dám 250 dolárov, keďže si nemyslím, že dám viac es ako ty, kamarát," odpovedal Kyrgiosovi de Minaur. K iniciatíve sa pridali aj ďalší austrálski športovci ako napr. criketová hviezda Chris Lynn.

 

 

Riaditeľ tenisového turnaja ATP Cup Tom Larner oznámil, že za každé eso na podujatí dostanú obete požiarov 100 austrálskych dolárov. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies