VIDEO Na Srí Lanke postavili najväčší umelý vianočný strom na svete

NETKY.SK • 25 December 2016, 10:38 • 2 min
VIDEO Na Srí Lanke postavili najväčší umelý vianočný strom na svete

KOLOMBO - Nábrežie hlavného mesta Srí Lanky zdobí od včerajška umelý vianočný strom s výškou 71,6 metra, ktorá podľa jeho tvorcov prekonáva doterajší svetový rekord. Vytvorenie konštrukcie v tvare symbolu Vianoc trvalo vyše tri mesiace a podieľalo sa na ňom viac ako 1000 robotníkov.

slovakia

left justify in out

Organizátori projektu uviedli, že vianočný strom na priestranstve Galle Face v Kolombe podstatne presahuje doterajšiu rekordnú výšku 54,9 metra, ktorá bola dosiahnutá vlani v Číne. Nachádza sa na mieste, kde pápež František počas minuloročnej návštevy Srí Lanky odslúžil hlavnú omšu.

 

 

Organizačný výbor sa bude podľa vyjadrenia jeho hovorcu Mangalu Gunasekaru uchádzať o zápis do Guinessovej knihy rekordov.

 

Na Srí Lanke s celkove 21 miliónmi obyvateľov žije približne 1,2 milióna katolíkov. Takmer 70 percent obyvateľov krajiny sa hlási k budhizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies