Žiadajú, aby sa vo verejnom záujme čo najskôr pustili kamerové záznamy, súvisí to podľa nich aj s týmto

NETKY.SK • 4 Január 2021, 17:29 • 2 min
Žiadajú, aby sa vo verejnom záujme čo najskôr pustili kamerové záznamy, súvisí to podľa nich aj s týmto

Mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko je presvedčená, že prípad okolo Milana Lučanského by mal byť čo najskôr objasnený.

slovakia

left justify in out

Žiadal o to aj europoslanec Michal Šimečka už „pár minút po zverejnení tragédie v prešovskej cele“ aby rýchlo došlo „k jasnému a dôslednému objasneniu udalosti“.

 

A práve toto môže výrazne prispieť k tomu, aby sa náročná situácia dávajúca priestor dohadom, očistila. „To sa vtedy nestalo a súčasná vybičovaná atmosféra v prípade úmrtia Milana Lučanského, je toho dôsledkom,“ doplnila strana na sociálnej sieti.

 

 

Dodali, že nestačí slušne povedať na tlačovej konferencii dostupné fakty. „Rovnako nestačí, že Denník N zverejní lekárske a služobné správy, ktoré potvrdzujú oficiálnu verziu príbehu. V dnešnej vizuálnej a rýchlej dobe je to zúfalo málo,“ dodali s tým, že bolo nevyhnutné pridať videá.

 

„Vláda mala ihneď zverejniť videozáznamy z chodby, očité výpovede konkrétnych ľudí, ktorí boli v kontakte s Milanom Lučanským pred smrťou, vyjadriť účasť a podporu jeho rodine,“ dodali s tým, že skupina All for Milan presiahla 30-tisíc členov.

 

„Po Slovensku sa hromadne zapaľujú sviečky a salutuje na pamiatku ´umučeného generála´, pribúdajú odznaky a koláže so Štefánikom, falošné zábery na dobité telá a tváre dávno mŕtvych ľudí (vydávané za generálove),“ doplnili s tým, že práve tomuto treba zabrániť práve poskytnutím jasných dôkazov, aby sa spoločnosť mohla upokojiť.

 

 

Progresívci sú presvedčení, že v čase, keď nás „traumatizuje život s covidom, v ľuďoch je nazbieraná neskutočná frustrácia zo všetkých zdravotných, psychických aj ekonomických útrap“.

 

Preto aj v čase, keď sú na tom nemocnice zle, veľa mŕtvych na COVID-19, je spoločnosť neuveriteľne vybičovaná a vo verejnom záujem by bolo kamerové záznamy z chodby pustiť.

 

„To, ako vláda podcenila výbušnosť Lučanského smrti, je varovným signálom,“ dodalo Progresíve Slovensko s tým, že je dôležité vnímať nedôveru mnohých ľudí.

 

O tú je potrebné neustále bojovať práve aj znemožnením priestoru na dohady a pocity. „Nikdy to nebolo dôležitejšie ako práve dnes, keď potrebujú ľudí presvedčiť o dodržiavaní pandemických opatrení, alebo o potrebe očkovania,“ doplnili. Ministerka spravodlivosti

 

Mária Kolíková medzitým povedala, že kamerové záznamy nie je možné zatiaľ pustiť, lebo by to mohlo ovplyvniť trestné stíhanie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies