Na budúci rok by už mala Tesla fungovať aj ako taxi

NETKY.SK • 23 Apríl 2019, 16:56 • 2 min
Na budúci rok by už mala Tesla fungovať aj ako taxi

PALO ALTO - Šéf Tesly Elon Musk predpokladá, že na budúci rok uvedie do prevádzky aspoň jednu flotilu robotických taxíkov z áut na elektrický pohon. Urobí tak po tom, ako dostane od úradov príslušné povolenia. Sám šéf Tesly to uviedol počas včerajšej noci.

slovakia

left justify in out

Musk sa o tomto zámere vyjadruje optimistickejšie než mnohí iní autokonštruktéri. Napríklad Ford plánuje poskytovať rovnakú službu v niektorých mestských obvodoch Miami a Washingtonu od roku 2021. Firma Waymo, dcéra spoločnosti Google, chce začať o pár mesiacov prepravovať cestujúcich autonómnymi autami v meste Phoenix v štáte Arizona. Budú v nich však sedieť za volantom bezpečnostní technici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We’re out at #CES2019 this week alongside our partners at @FiatChrysler_NA. Come say #hellowaymo!

Príspevok, ktorý zdieľa Waymo (@waymo),

 

Na rozdiel od ostatných firiem, ktoré sa pripravujú nasadiť robotické autotaxíky, Musk chce vybaviť svoje autonómne vozidlá predovšetkým kamerami namiesto drahých laserových radarov, ktoré by monitorovali okolie. Tesla na to testuje softvér áut, ktoré už jazdia po cestách.

 

 

Musk si opakovane vytyčuje veľké ciele, ktoré však plní s oneskorením, prípadne ich nedosahuje. Už v roku 2017 predstavil zámer, že autonómnym vozidlom prejde od jedného morského brehu Spojených štátov na druhý, ale zatiaľ to nedosiahol. Aj vo výrobe Modelu 3, ktorý je nosným typom automobilky, dosahuje plánovanú výrobu oveľa pomalšie, ako pred časom oznámil.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies