Oktagon 22: Vémola opäť dominoval, bojovať bude so zahraničnými súpermi

NETKY.SK • 28 Marec 2021, 11:29 • 2 min
Oktagon 22: Vémola opäť dominoval, bojovať bude so zahraničnými súpermi

O včerajšom podujatí Oktagon 22 sa živo diskutovalo už niekoľko hodín pred začiatkom udalosti. Šampión strednej váhy Karlos Vémola v piatok nesplnil váhový limit a organizácia mu odobrala titul.

slovakia

left justify in out

Fanúšikov zaujímalo, ako sa nečakaná udalosť podpíše na psychike „Terminátora“, a či sa slovenskému vyzývateľovi Milanovi Ďatelinkovi podarí využiť okolnosti vo svoj prospech. Z pohľadu Vémolu malo ísť o jeho prvú obhajobu, do zápasu však nastúpil s podmienkou, že ak aj zvíťazí, titul nezíska a zaradí sa na prvé miesto rebríčka vyzývateľov.

 

Záujem verejnosti ale rezultoval do krátkeho zápasu. Ďatelinka v jeho úvode pochybil, keď kopol do vzduchu, čo Vémola potrestal takedownom. Slovenský bojovník sa na zemi snažil brániť, no poskytol pri tom súperovi priestor, aby zaútočil na jeho zadnú časť tela. Po úspešnom aplikovaní rear naked choke tak Vémola triumfoval už v prvom kole.

 

 

"Povedané bolo veľa. Všetci, čo ma poznáte, viete, že som profík. Viete, že do váženia som vždy schudol, až na tento prípad. Chcem sa ospravedlniť nikomu, okrem "Ďatla". V Oktagone je iba jeden kráľ!“, vyjadril sa Vémola po zápase.

 

Rýchly proces v oktagone nepotešil spolumajiteľa spoločnosti, Ondřeja Novotného. „Pre mňa bol trochu sklamaním hlavný zápas, ktorý mi zrazil náladu. Keď ide o Milana, chápem, čo sa stalo. Aj tak som však sklamaný. Hlavne zo spôsobu, akým sa on a Mikulášek nevyrovnali s tlakom,“ narážal na výkon Václava Mikuláška z minulého roka, ktorý v súboji s Vémolom takisto zlyhal.

 

 

Novotný takisto prezradil, že Terminátor nebude v blízkej budúcnosti bojovať s česko-slovenskými súpermi, pretože na domácej scéne nemá konkurenciu. „Až bude Karlos pripravený a bude chcieť zápasiť o titul v rámci váhy do 84 kg, bude mať pripraveného osvedčeného súpera zo zahraničia, ktorý bude najskôr musieť zvíťaziť v aspoň jednom zápase, taktiež s niekým zo zahraničia. Rozdiel medzi Karlosom a zvyškom štartového poľa je presne taký, ako sme videli dnes. Musíme to rešpektovať. Karlos je jednoducho svetový borec. Dali sme šancu niekoľkým domácim chalanom, aby si to vyskúšali. Zistili, čo je svetová kvalita. Karlos tvrdí, že chce skutočnú výzvu. S jedným borcom, ktorý toto kritérium spĺňa, som už na 50 percent dohodnutý. Potrebujeme ešte druhého, aby si to medzi sebou rozdali o pozíciu vyzývateľa Karlosa Vémolu ,“ dodal.

 

Vémola sa tak okamžite do titulového zápasu nepohrnie, najskôr musí dôjsť k súboju zahraničných bojovníkov. Ďalší galavečer MMA sa uskutoční 1. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies